[]

internetten film, mp3 indirene ceza gelecek deniyor. bu uygulama nasıl takip edilecek peki?

açıklamaları okuduk...

uygulama nasıl takip edilir? tek tek ip adreslerinden mi izlenir kim ne yapmış falan diye? ve mp3, film indirdiğimizi nasıl anlarlar? indirdiğimiz uzantıyı nasıl görürler? indirdiklerimiz metin dosyası halinde onlara mı gider?


 
Nereden indirdiğine bağlı. Aslında genelde şikayet üzerine çalışılır. Mantığı ip takibi elbette.

Mesela Almanya torrent ağlarına bağlananlara ve mp3 indirenlere ceza kesmişti.

Diyelim ki rapidshare'de bir film var. Sen filmi indirdin. Yapımcılar filmin linklerini görüp rapidshare'e ve ttnet'e aynı anda şikayet edip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rapidshare hemen dosyayı kaldırıyor server'lardan. Akabinde ttnet dosyayı indirenlerin ip numaralarını istiyor. İp üzerinden seni bulup cezalandırıyorlar.

Aslında bunlara hiç gerek yok. Zaten ttnet senin nerelere bağlandığını bilebiliyor. Çünkü seni internete açanlar onlar :) Ne yapıp ne ettiğini herkesten önce takip edebiliyorlar.
  • ataturkiye  (21.08.09 14:59:34) 
peki film adını yazdılar ama dosya uzantısını değiştirip upload ettiler. dosya uzantısı atıyorum " afaksfafasf " gibi birşey olsun. tamam esas dosyanın uzantısı belli. ama bunu indirirsek ne olacak?

ve milyonlarca kullanıcının ip sini nasıl izlerler ya da görüyorlar?
  • baba yorgun  (21.08.09 15:07:09) 
Türkiye'de, benim bildiğim, tek vaka var... o da hayvanlar gibi trafik olunca dikkat çekmiş, takibe alınmış ve korsan film işlerine giren birileri olduğu ortaya çıkmıştı ve onlara ceza verilmişti. Korsana bulaşmamış, sırf kendine indiren birine ülkemizde henüz ceza verilmedi. Ha bu verilmeyecek anlamına gelmez...

bu arada kullanıcılar tek tek izlenmiyor, log tutuluyor sadece. Bir şikayet, aşırı göze batan bir şey olursa bakılıyor/takibe alınıyor. Yoksa seni beni takip etsin/incelesin diye adam tutacak değiller...
  • late viper  (21.08.09 15:26:29 ~ 15:30:02) 
herkese ceza kesmeleri imkansız 10 milyondan 2-3 kişiye açarlar dava, bunda da en mazlumlarını seçerler, bedevi değilsen sorun yok.


  • yapcak bisi yok  (21.08.09 15:27:55) 
tv den duyduğum kadarıyla indirme linkine tıklandığında ilegaldir,yasaktır tarzı bir uyarı çıkıcakmış.kişi uyarıya rağmen indirirse cezai uygulama yapılacakmış,mış,mış...


  • toshiro  (23.08.09 17:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.