[]

Merkezi Sistem Kalorifer Sorunu

Eyyyy S.P.Q.R.
şimdi ankarada bir sitede oturuyoruz. eski sitelerden olmakla beraber, toplam 30 blok, her blok 5 kat ve 10 malikden oluşuyor. biz de son katta oturuyoruz.şimdi sıkıntımız merkezi sistemle ısınan (tüm site tek bir ısı merkezi ile ısınıyor)bu site de bizim ev hiç ısınmıyor. kaloriferlierin üstü sıcak altı buz gibi. hava yapıyor diyoruz yöneticiye söylüyoruz görevli geliyor bakıyor abi bu normal diye diye oflanıp puflanıp çatıya çıkıp havayı alıyor yada alıyor gibi yapıyor. biraz değişiklik olsada hala kaloriferin alt tarafı üstten soğuk. bu sene belki 5. defa oldu bu. karşı komşu ile konuştuk onların ki bizden beter ama onlar kiracı fazla üsteleyemiyorlar. ama ben kafama taktım bu işi alt taraflar hamam gibiymiş adamlar biz cam açacağız diyorlar nerdeyse.

kısaca bu siklenmeme tavrına karşı hukuki olarak yapabileceğim birşey var mı? böyle rica ile, konuşma ile olacak, düzelecek birşeye benzemiyor. ihtar falan mı çekmem lazım? sitede 30 tane blok olduğundan genel kurul çağrısı biraz sıkıntılı gibi. ama ip inceldiği yerden kopsun gerekirse ben bu kalorifer borusunu kesip kombi almayı bile düşünüyorum. var mı böyle bir sıkıntı yaşayan ve çözebilen?

 
Bu hava olayı sizin kapıcıyı çok uğraştıracağı için pek ilgilenmiyor olabilir. Bizim binada benzer bir durum vardı peteklerin yarısı ısınıp yarısı ısınmıyordu. Böyle olunca kazandan sisteme su basıldı ve sonra üst katlardan tek tek peteklerin havası alındı daha sonra o hava alınınca sistemin basıncı tekrar düştüğü için tekrar su basılıp hava alma işlemi tamamlandı. Şimdi benzer durum var büyük ihtimalle. Sistemin içinde hava olduğu için sadece sizin peteklerin havası alınsa bile su dolaşırken o hava tekrar gelecek size. Bizdeki gibi bir durum yapılmalı ama 30 bloktan bahsediyorsun uzun iş. Kapıcı uğraşmak istemiyor olabilir. Bu durumda en iyisi eğer ipleri koparmak sorun değilse site yönetimine durumu bildiren noterden bir protesto(ihtar) çekmek. Eğer şu kadar süre içinde düzeltilmezse her türlü hukuki yola başvurulacaktır falan gibisinden.


  • Dr_Stat  (02.03.15 08:09:47) 
toplu yaşanan bu gibi yerlerde eşit ısınamamak büyük problem. çare her daireye kalorimetre (pay ölçer) takılması. zaten zorunlu bir uygulama. bu uygulamaya geçilirse herkes kapı-pencere açmak yerine petekleri kısacaklar. herkes ısındığı kadar ödeyecek. boş daireler, hiç kullanmayanlar da yönetmelik gereği genel alanlar, ısı kayıpları gibi nedenlerle ısınma giderinin %30'una ortak olacaklar.
yönetmelik: www.csb.gov.tr

bir de evinizdeki petekleri temizletin, havasını aldırın, ters bağlantı yapılmış gibi geldi bana. işin uzmanı birisine bu yazdıklarımı bir yaptırın.
  • akks  (02.03.15 08:45:53 ~ 08:48:37) 
Ters baglanti olma gibi bir ihtimal yok cunku her odaya ayri hat geliyor ve her odadan alt kattaki daireye ordan da en asagi kadar iniyor.


  • afchiki  (04.03.15 03:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.