[]

Geçmişe dönük evlilik nedeniyle istifa tazminatı

Oh, ne kadar net bir başlık oldu bu ya..

Ne diyorsunuz? 5 ay evvel evlendiğimiz için uzak kalan iş yerinden istifa etti eşim.. DİKKAT: Anlatım sorunu var burada.. Eşim, iş yerinden 5 ay evvel istifa etti. 1.5 yıldır evliyiz..
Ama böyle bir tazminat olduğunu bilmiyorduk.

Alma şansımız yok dimi?

 
evlilik tarıhınden ıtıbaren 1 yıl ıcınde ıstıfa ederse alabilir.

muhasebeler bu konuda hassastır atlamazlar genelde. istifasında evlilik nedneıyle demıs mı?
  • bryan fury  (01.03.15 22:46:02) 
alma şansınız var. işveren bunu standart bir istifa olarak yorumlayarak yanlış yapmış. bu işlerden anlayan bir avukat ile görüşün veya bir hukuk forumu sitesinde meramınızı anlatın. detaylı bilgi vereceklerdir. sonuçta bu bir hak ve eşinizin böyle bir hakkı olduğunu bilmemesi bu haktan faydalanamayacağı anlamına gelmez.


  • uuth  (01.03.15 22:50:15 ~ 22:57:14) 
istifada evlilik sebebi ile yazıyor mu ?


  • joe dalton  (02.03.15 09:25:09) 
Herkese teşekkürler..

Eşim istifa ederken "evlilik sebebiyle" demedi.. Çünkü böyle bir hakkı olduğunu bilmiyordu.
İş yerinde 2 yıla yakın süre çalışmıştı.
Ek olarak istifa ettikten sonra aile yaşamına daha uygun diyerek tekrar okula başladı.

Ne diyorsunuz firmaya başvuralım mı?
  • quaker  (02.03.15 17:58:16) 
paranın azı cogu olmaz basvurun


  • bryan fury  (02.03.15 20:33:48) 
tekrar bir işe başlaması veya başlayacak olması bu tazminatı almasına engel değildir. tazminatı aldıktan iki gün sonra başka bir yerde işe başlayabilir. yasal bir kısıtlama yok.

ama dediğim gibi, şirkete başvurmadan önce bir hukuk forumuna üye olarak meramınızı anlatın, size yol göstereceklerdir.
  • uuth  (02.03.15 23:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.