[]

Laptop Tavsiyesi-Hangi Asus?

Duyurunun saygıdeğer teknoloji gurularına hangi Asus'u tercih etmemin daha iyi olacağını soruyorum.

Laptopla ne yapmak istiyorum;

1-Edius, Premierre, After Effects tarzı kurgu programları kullanmak.
2-Sunum yapmak.
3-Oyun bağımlısı olmasam da FIFA, FM, GTA 5, FEAR gibi oyunları oynamak.
4-İnternet, dizi-film izlemek vs.

Asus ROG G550JK (git: www.vatanbilgisayar.com)

1.Harddisk:1 TB (-)
2.Ekran:15 inch (-)
3.Ekran kartı: DDR 3(-)
4.Ağırlık:2.6 KG
5.Fiyat:3600(+444(250gb ssd)+70(servis ücreti)=4114)
6.Şık siyah kasa tasarımı

Asus N750JK (git: www.vatanbilgisayar.com)

1.Harddisk:1.5 TB (+)
2.Ekran:17 inch (+)
3.Ekran kartı: DDR 5(+)(bazı sitelerde ddr3 yazıyor)
4.Ağırlık:3.13 kg(-)
5.Fiyat:5100(-)
6.Macbook benzeri kasa tasarımı(-)

Kendimce değerlendirmeleri yaptım. Siz olsaydınız hangisini alırdınız ya da hangisini tavsiye ediyorsunuz?

 
beyaz yüzeye beyaz klavye iğrenç durduğu için bile almam 2.yi, ama canavar gibi alet orası ayrı.


  • bobinhoo  (01.03.15 15:08:02) 
ROG G550JK kullanıcısıyım, dediğin 4 şeyi de yapıyorum ve gayet memnunum. Ekranın büyük olması iyidir evet ama mesela benim sırt çantama bu laptop anca sığıyor, 17" alsan o standart bi çantaya sığmayacak. Ayrıca ağır, hani taşımak için çok iyi değil.

Ayrıca siyah-kırmızı(ışıklı klavye) mesela gece çalışırken çok hoş oluyor göz yormuyor. Beyaz ışıklı klavyeler artık çok kötü geliyor bana, göz yoruyor.

Bir de aradaki 1500 lira farka ben olsam cep telefonu alırdım :D Ha N750JK'daki ssd hız açısından çok iyi ama değer mi onu düşünmek lazım işte. (Bu arada g550jk'ya ssd taktırırsan normal harddiski çıkarman gerekecek, o da yer sıkıntısı doğurabilir. 250gb ssd video kurgulayan adama yetmez bence. Bi de oyun falan diyorsan ohoo bi oyun olmuş 40gb.) O bakımdan 1.5tb + 256gb ssd çok iyi tabii.

Ben olsam(oldum) g550jk'yı aldım :D Daha iyisi her zaman iyidir tabii ama, şimdi 5000 liralara çıkınca da bu sefer biri gelip "üstüne şu kadar koy, şu markanın bilmemnesini al" diyebilir :D bir yerde durmak lazım. Mesela 17" ekranlı laptop yerine 15" laptop(taşınabilirlik kazanıyorsun) + eve güzel bi ips 24" monitör alınabilir?
  • rodriguez2  (01.03.15 15:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.