[]

bankalar, mail hesapları, sosyal medya için şifreleri nasıl belirliyorsunuz

şifre belirlemede veya kullandığınız şifrelerde belli bir kombinasyon formülünüz falan var mı? yani ne bilim içinde isminiz harfleri, doğum tarihiniz, tuttuğunuz takımla ilgili şeyler vs. var mı? yoksa hemen hemen bütün şifreleriniz aynı mı?




 
kimseyi ilgilendirmez


  • masa penisi  (01.03.15 12:24:25) 
123456 alıyorum innmazsan dene aha nikim aha sifrem


  • ellerini tutmadım ya yatamam geceleri  (01.03.15 12:27:11) 
Kullandığım bi şifre var sağlam olan onu da çoğu yerde kullanıyorum. 14 haneli. Tlf şifresi korumalı.

Genel geçer forum Sitelerinde 8 haneli şifrem

Bankacılık tlf onaylı mailler de tlf onaylı elimde tlf olmasa bi bok yapamıyorum yani :)
  • indescribable  (01.03.15 12:30:28) 
F=m.a formülünü kullanıyorum ben


  • platoniclover  (01.03.15 12:31:37) 
lastpass ile türetiyorum. Neredeyse bütün şifrelerim 13 karakterli, ve büyük-küçük harf, rakam, özel karakter içeriyor. Bazı siteler özel karakterli veya 8 karakterden uzun şifreleri kabul etmeyebiliyor, istisnalar bunlar. Ki türetirken bu parametreleri kendiniz belirliyorsunuz.


  • marjory  (01.03.15 12:37:14) 
Özlü sözler falan


  • ismail yk  (01.03.15 12:39:25) 
sürekli dönüp duran 4-5 şifrem var. bunlar çalınsa sikler miyim diye kategorilenmiş şekilde. en kazığı 15 karakter en önemli gördüklerime bunu koyuyorum. diğerlerinin önemine göre 4-5 şifre değişiyor. çoğu zaman nereye hangi şifreyi koyduğumu unutup 32 denemeden sonra giriyorum.

kişisel hiçbir bilgi yok şifrede tamamen denk gelmiş kelimeler cümleler sayılar vs.
  • colg fusion  (01.03.15 14:34:31) 
bir şifre oluşturma kombinasyonu için çok uğraştım ama mümkün değil. bankamatikler sadece rakam istiyorlar, tekrarlı olmayacak doğum tarihi falan olmayacak vs

1354 yaptın diyelim, sonra bazı bankalar 5 haneli istiyor,
13548, şimdi içinde harf olacak diyor birileri
13548A, karakter de olacak diyor
1354A*, en az 8 harf olacak diyor,

bu böyle uzayıp gidiyor, hiçbir şifre birbirine uymadığı için sacma sapan şifreler oluşturmak zorundasın. sonradan hangisi rakamdı hangisi 8 haneliydi bunları da unutmayacaksın, en mantıklı iş şifreleri bir belgeye kaydetmek.
  • hzben  (01.03.15 15:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.