[]

Medyanın bağımlılıklardaki etkisine vurucu örnekler var mı?

Özellikle film ve diziler açısından?.. Her türlü bağımlılık için: uyuşturucu, sigara, alkol, şiddet, televizyon, internet...

Medyanın körüklediği bağımlılıklar neler? ve ne şekilde yapıyorlar bunu ve güzel örnekleri neler?


 
corporation diye belgesel var ona bak


  • bryan fury  (28.02.15 23:09:32) 
requiem for a dream dolacak birazdan buralar.


  • devilred  (28.02.15 23:12:08) 
Türkiye'deki %50'lik seçmen kitlesini gösterebilirsin. Bütün kanallarda gün boyu hükümet propogandası izliyorlar. Sonuçta düşünsel ve mantıksal yetilerini kaybediyorlar. Üzücü ama gerçek bir örnek.


  • Sellim  (01.03.15 00:19:31) 
medya obsesif kompülsif, eve kapanmış, izole kadınların hepten zombi gibi olmasını sağlıyor. bizde var öyle bi tane, ondan biliyorum.
kaynana gelin programları, anne-kız yarışma programları, katilli cinayetli olaylar, izdivaç programları.. hiçbiri normal insanların seyredeceği şeyler değil aslında.

bir de akşamları bengü-imc-ulusal-halk tv izleniyor bizim evde, kat'a a haber-ülke-trt-atv açılmaz, bir gece kemalist katharsisi yaşıyoruz, bir gece emekli kuvvet komutanlarının vatanın geleceğiyle ilgili analizleri, bir gece milliyetçi abilerin ablaların pek zeka gerektirmeyen kuru muhalefet videoları, bir gece kürt kardeşlerimizin bijileri waraları.. bendeki de kafa lan.belli bir yaşın üstü insanlar çok acayip şekilde politize oluyorlar şu aralar. ama tv politikliği. yozdil+u.dündar+rastgele bir chp vekil eşliğinde akp diktasını tel'in ediyoruz her akşam.
medyanın "farkındalık" sattığı programlar bağımlılığın ta kendisi.
  • ismail yk  (01.03.15 00:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.