[]

yurtdışı alışveriş sınırı 75 euro mu 100 dolar mı?

İnternette ikisi de yazıyor emin olamadım, 89 dolarlık ürün takılır mı gümrüğe? 75 euro şu an 84 dolar.

Çok teşekkürler.


 
75 euro.


  • lorrid  (28.02.15 21:53:24) 
75 euro içinde kargo parası dahil.


  • archmage mahmut  (28.02.15 21:54:49) 
Çok teşekkürler, @archmage mahmut kargo parası hariç değil miydi yahu?


  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.02.15 21:56:12) 
75 euro kargo parası hariç


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (28.02.15 21:57:05) 
Vergi muafiyetinde gönderim ücreti hariç 75 euro.

Dhl ve ups'in vergi beyanını kendi hazırladığı durumlarda ve benzeri ücret karşılığı gümrük komisyonculuğu yapılan durumlarda kargo ücreti vergi matrahına dahil ediliyor (haksız olarak, bürokrasiyi hallediyoruz bahanesiyle)
  • rygard  (28.02.15 22:04:25) 
Kargo ücretinin normalde dahil edilmemesi gerekiyor. Normal posta (PTT) yolu ile gelirse gümrük ödememe ihtimaliniz daha yüksek. Bir de harbiden şans işi bu. Ben ABD'den 150 dolara kulaklık aldım, 25 dolar kargo ödedim. Kulaklığın yanında bir kulaklık daha hediye ettiler, kocaman bir kutu geldi bana Fedex ile, aldığım site "Earphones 25x2=50 USD" yazmış, açıp bakmamışlar bile, gümrüğe falan girmemişti.


  • johnmalkow  (01.03.15 06:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.