[]

emekli babama iş

selam,

emekli bir babam var, 56 yaşında. veteriner sağlık teknikeri emeklisi, devletten. memur emeklisi yani. evvelden beri bitkilerden anlıyordu, istanbula geldikten sonra aktarlarda çalıştı ara ara. şimdi yine girdi fakat çalışma saatleri pek uygun değil. emekli adam akşam 10'da eve geliyor. girişimci ruhlu bir insan. şimdi çalışma saatlerinden bunaldı yeni bir iş kurma planları yapıyor. sermaye yok. borç çok. çiğköfteci açalım dedi dün. arabayı satıp sermaye yapacak, arabanın kredisi hala ödeniyor bu arada. çiğköfte olayı geçti gibi geliyo bana. aktar açalım diyoduk o da epey meşakkatli iş. bir de açıkçası babam dalgın bu ara. esnaflık zorlar gibime geliyo. iş yürüse bile allah korusun kandırırlar, bişeyi ödemeyi unutur filan. dükkan olayına sıcak bakmıyorum ben genel olarak. bi de babam sıkılıp sürekli dükkanda durmayı bize kitleyebilir, bu çok olası.

abim ve ben web işlerinden anlıyoruz azbuçuk. internetten aktar filan dedi babam da tutmaz uğraştığımızla kalırız dedim. sizce?

ben şu an herhangi bir risk olmadan birşeyler yapmasından yanayım. mesela araba var. daha önce bir dernekte çalışmıştı orda yemek filan yapmıştı. ufak çapta catering işi olabilir. hiç dükkan filan olmadan sağdan soldan iş bularak. yani talep çıktıkça babam da ihtiyaca göre borç morç para yatırıcak ama dönücek o para. bu mantıkla benim aklıma gelen işlerden bazıları:

1. ufak çapta catering
2. arıcılık ( çok önce yapmıştı babam hala anlıyodur heralde)
3. istanbul çevresinden organik, üreticiden et, süt, yumurta, tarhana cart curt getirip istanbulda satmak.( direk tüketiciye ya da dükkanlara ama orası biraz zor tabi)
4. internetten birşeyler satmak

önerilerinizi bekliyorum. okuyanlara şimdiden teşekkürler.

 
Emlakçılık. En çokta asker emeklileri yapıyor bu işi. Komisyonla çalışacağı için ne sermayeye gerek var ne de zaman sorunu. Esnaflık çok yorucu ve insanlar emeğinin karşılığını alamadan batıyorlar çoğunlukla. Şahsi fikrim babanızı fazla yıpratmayacak bir iş.


  • anarsika  (28.02.15 18:14:01) 
Arabanın arkasına doldursun sızma zeytinyağını, köy peynirini, cevizi, dolaşa dolaşa satsın. :)


  • yirmisantim  (28.02.15 18:22:24) 
3 icin söyleyeyim, o işi yapanlar cok para kazaniyorlar ama piyasasi doydu artik. bir de sürekli instagramdan, facebooktan, twitterdan özlü söz paylasmaniz, organikligin ne kadar organik oldugunu hatirlatmaniz, bu arada bol bol günaydın iyi geceler afiyet olsun burcucum cok güzel cikmissin yanıtları yazman gerekiyor :)


  • jaygatsby  (28.02.15 18:25:58) 
Biz tereyağını Artvin'den, zeytinyağını Bursa'dan, ekşi ve biber salçasını Adana'dan, kırmızı biberi Urfa'dan aldık. Bir buçuk yıl kadar bizi idare ederler.
Şimdi siz de internette bunları toplayabilirsiniz. Ama böyle belge, resim falan da olmalı. Gerekirse alacağınız yerin adresi bile yazacak. Urfa biberi diye millete boyalı market biberi satarsanız bol küfür yersiniz.
İşte ben böyle bir internet sitesinden alışveriş yaparım. Özellikle el yapımı sabunlar, hakiki çiçek balları falan alırım yani. Babam geçen yaz çiçek balını Artvinde 100 liradan fazla ödemiş sen gidip sahte bal ya da 200 liraya çiçek balı satarsan olmaz.
Umarım anlatabilmişimdir. Bu dediğimi yapmak zor, tutma ihtimali var mı onu da bilmiyorum ama benim hayalim budur. Biz organik ürün falan almayız. İnanmayız öyle şeylere.
  • mornie  (28.02.15 19:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.