[]

kefir

öncelikle selamlar;

kefir mayalayayım dedim ama benimki yoğurt gibi oldu. süzdüm şimdi, sadece su kaldı, süzgeçte de bildiğin yoğurt. ne yapayım ben bunu üstte kalanlar maya mıdır? atayım mı hepsini?

(not: 48 saat kadar mayalandı.)

 
Her türlü mayalanmıştır. İç. Afiyet olsun.


  • empty man  (28.02.15 17:42:04) 
Mayalar kucuk ve sert oluyor, mayadan mayaladiysaniz suzgecin altinda duruyorlardir. Suzgeci suya tuttuguzda yogurt gibi olan erir, altindaki mayalar aciga cikar. Icmek istiyorsaniz yogurt gibi olan kismi seyreltip icebilirsiniz.


  • f_d  (28.02.15 17:45:22) 
zaten yoğurt gibi oluyor mayaları ayırmak için süzgeçte biraz suyla yıkayınca ayran gibi birşey oluyor onu içiyorsunuz.


  • kuzey li  (28.02.15 17:46:06) 
atalarımın geldiği yerde kefiri keçi derisi torbalarda mayalar, kapı üstüne asarlar, her geçen bir yumruk vurur ki karışsın.
sonuçta bu bir tam karışımlı reaktör olayı. arada hız gradyanı vermek lazım.

  • ismail yk  (28.02.15 17:48:53) 
bizimki yoğurt değil de koyu bir ayran kıvamında oluyor, direkt süzüleni içiyoruz.
süzünce maya kültürü süzgeçte kalıyor, tabi kefire bulanmış vaziyette, onu da yıkayıp temizliyoruz.
fazla koyu olmuş sanki sizinki.

ya çok maya var,
ya çok uzun süre mayalamışsınız (biz 48 saat tutmuyoruz, 24-36 arası, bir önceki kefirin koyuluğuna göre)
ya da daha az yağlı bir süt lazım
  • furciferpardalis  (28.02.15 18:59:58 ~ 19:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.