[]

doktor lens deniyor, sigara icme diyor ne alaka?

Keratakonus var gozlerimde. Lens deniyoruz su an hastanede. Yumuşak bi şey takti, bi saat kalsin bekle ama beklerken sigara içme dedi. Dedim niye? Çünkü yasak, çünkü ben senin doktorunun, ben içme diyorum diyor. Sen boyle dirençli bi tipsen zaten iyilesemezsine falan getirdi.

Var mi boyle bi şey? Yani sigara icmem sikinti yaratir mi? Ne alakasi var ki lensle, solusyonla?


 
Dumanı sıkıntı yapabilir mi hen içerden hem dışarıdan
sonuçta sigarayı ciğerleré çekiyorsun nefes verirken hem ağız hem burun dan çıkıyor o sigara dumanı ve burun kanalları göze yakın.

Sigaranın dumanı dışardan gözünü rahatsız edebilir ya da lensi
  • indescribable  (28.02.15 10:40:03) 
Duman gözüne kaçınca şeyolmasın diye demiş olabilirmi? Hani sıcak duman gözü bile yakıyo lensi eritir fln. Çok mu fantastik düşündüm ya.


  • Tears of Devil  (28.02.15 10:40:47) 
Ya bilmiyorum. O kadar sordum aciklamiyor da artizlik yapiyor. İçtim ben de oh.


  • damdanakan  (28.02.15 10:43:25) 
Tears of Devil, evet hocam çok fantastik olmuş. Lensin yapısı kolayca erimez öyle. Mangalmış yok cartmış durtmuş eritemez.

damdanakan, ilginç valla doktora bu tip soru yönelttiğinde genelde bilimsel açıklamayla cevap verirlerdi. çok yetersiz ne narsistçe olmuş ben senin doktorunum öyle diyorum demek. lens kullanıp sigara içen insan çok gördüm devam sen. ha bırak yine de fena olmaz ama bunun için bırakma :D
  • oddyseus  (28.02.15 10:44:08 ~ 10:45:03) 
Normal bi göze dahi zararı var dumanın. Lens kullanan gözde ciddi kuruluk yapıyor hele sizinki özel bi lens. Bence zararı olduğu için. Artizlikten değil


  • isimmisimyok  (28.02.15 10:45:49) 
Ya yok cidden insan gibi aciklayabilir. Bin defa da sordum. Because i said so ne ya? Dirençli bi tipmisim. Karsilarinda her dediklerine "he" demeyen birini görünce resmen ergenlesiyorlar.


  • damdanakan  (28.02.15 11:01:27) 
Sana da bu ara ne garip doktorlar denk geldi. Doktor sigaraya karşıdır ve bir o kadar da uyuzdur; "Bir saat, bir saattir" diye düşünerek söylemiş olabilir. Ya da o lensi daha sonra başkalarında da kullanacaktır, kullan-at değildir; o yüzden pislenmesin istiyordur.


  • aychovsky  (28.02.15 11:26:34) 
normalde yaratmaması lazım. sigara sarı nokta denen makula dejenerasyonuna sebep olan bir şey ama. belki sende onun da başlama ihtimali vardır.
Keratakonus için mutlaka lens takacaksın bu arada haberin olsun. sert lens değil yumuşak lens uyarsa şanslısın

  • ladonna  (28.02.15 11:34:56) 
buldum niye dediğini aslkdjhasd
göz muayenesi yakın bi muayene olduğu için üzerinden ve ağzından gelen sigara kokusu kendisini rahatsız etmesin diye demiş.. çünkü beklerken sigara içme demiş, sigarayı bırak dememiş ki :)

  • Improbable  (28.02.15 11:38:41 ~ 11:40:04) 
@impro: bana da öyle geldi :))

@aycovski: ha bak cidden, doktorun kendi lensi. Dediğin gibidir muhtemelen.

O değil adam floydian cikti, great gig in the sky dinliyordu ikinci muayenede. Su an o kadar kizamiyorum da :p
  • damdanakan  (28.02.15 11:45:48) 
gardaş ben anlamam lensden ama bırak ya içme şu zıkkımı la.
genç adamsın, olum varya ciğerleri söküp adamın eline veriyolar la.
bırak içme bırak. korneaya bile zarar, hem sigara he şeyi ile zarar.
  • seyduna6687  (28.02.15 12:37:56) 
mal doktora denk gelmişsin, sorun yok.


  • rygard  (28.02.15 13:58:49) 
Arkadasimin gozune sigara dumani kacmis icerken, gozunde bisey hissetmis aynaya bakmis. Gozunun siyah cercevesi hafif disa cikip bi nokta olusmus hala da var kizda belirgin bisey yok ama sigara dumani bazi gotlukler yapabiliyor


  • ddenizz  (28.02.15 20:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.