[]

kendi saçımı nasıl katlı kesebilirim?

Saçlarım çok kırıldı ve yıprandı, son 2 aydır kuaföre gideyim diyorum ama bir türlü gitmek gelmiyor içimden. O koltuğa oturma, yerde saçlar görme, yabancı birinin kafama dokunması fikrine karşı adeta fobi geliştirdim. Saçımı kendim keseyim ya da anneme kestireyim diyorum. Saçım zaten çok dalgalı ve kabarık. Yani bir eşitsizlik olsa bile belli etmez. Nasıl yapsak kuaför kesimine en yakın olur? Tepeden at kuyruğu yapıp direk budasak mı? Yoksa tepeden 2 kuyruk yapıp uçlarından kesmek mi daha iyi fikir? Deneyeniniz var mi?




 
saçlarını sal ve tara, al eline makası, geç aynanın karşısına, allah ne verdiyse diye kes işte. ama ne yazık ki yerde o saçları yine göreceksin, her yer kırpık saç dolacak, yere ve üzerine sereceğin bir örtüyle vs. önlemini al baştan.

not: denemişliğim var, tecrübe konuştu.
  • devilred  (28.02.15 00:48:39) 
ben usturayla kesiyorum saçımı. makasa nazaran daha güzel duruyor ve düzeltmesi daha kolay oluyor. ustura söz konusu olduğunda tutam tutam kesebilirsin saçını.


  • mor puantiyeli zebra  (28.02.15 01:01:58) 
yaklaşık 3-4 senedir saçımı kendim kesiyorum, atkuyruğu olayını deneme direk makas izi vs olacak lüzumu yok. biraz sabır ile halledersin. ben youtube da saç kesim videolarını izledim bol bol, kadınların kendi saçını nasıl kesiyorlardan çok profesyonellerin kesim teknklerini göstersikleri videolar var. saçı nerden ayırıp hangi açıyla tutup kesersen ne sonuç elde edersin vs kafanda oluşuyor. sonra da kendi saçını güzelce ayırıp kesersin.
usturayı kullanmak daha komplike makasa göre, makasla başla ve şu point cut dedikleri şekilde kes tutamları daha az iz oluyor. bir de ilk kestiğinde saçını kuruyken kes veya çok çok hafif nemliyken böylelikle saçın durumunu eşzamanlı takip edebilirsin. islak kestiğinde kuruduktan sonra süprizle karşılaşma durumu oluyor. kesmeye elin alıştıkça ıslak kesime dönersin.

şimdiden sıhatler olsun :)
  • nwnd  (28.02.15 02:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.