[]

bir türk şarkısına benziyor sanki?

youtu.be

işaretli yerden dinlerseniz bana bir türk şarkısını hatırlatıyor. eminim bir yerden duydum. fakat merak ettiğim türkçe şarkının adı değil; bu melodinin bizden mi arak yoksa bizim mi yabancılardan araklayıp araklamadığımızdır.

bu şarkıyı bilen ve kökenini çıkarabilecek olan beri gelsin :)

 
Ferhat göçer yastayım kimse bilmiyor mu acaba. Sevmem o adamı ama sanırım o


  • nickimi yermisin  (27.02.15 23:49:09) 
Evet o :) Yastayım :)


  • bedbed  (27.02.15 23:53:11) 
verdiğiniz bilgiler ışığında google'a "ferhat göçer yastayım çalıntı" yazdım; harbiden çalıntıymış. orjinal olan şarkı şu;

www.youtube.com

Consuelo Luz - Los Bilbilicos
  • thracian  (27.02.15 23:57:14) 
Orijinali ise şu. Araklamış anlayacağın ferhat.
youtu.be

  • nickimi yermisin  (27.02.15 23:57:49) 
Türkler hep çalar zaten değil mi? Ne kadar seviyoruz kendimizi küçük görmeyi. O müzik anonimmiş, çalıntı falan değil. Ayrıca telif hakkı diye bir şey var parasını verdikten sonra istediğin sözü yazabilirsin. Çalıntı demek çok ön yargılı.


  • fuzzy olmak istemistim  (28.02.15 10:23:36) 
@fuzzy olmak istemistim tavrından endişelendim, sakin biraz :)

türk müzik sektöründe hindistan'dan, yunanistan'dan arak olan çokça şarkı bildiğimden dolayı bu önyargımı mazur görürsün umarım; insanın kendi melodisini yaratması zor oluyor herhalde bazen.

bir de çalmak derken direk aklına adamın hırsız gibi melodiyi çalıp "bunu ben yaptım" demesi gelmesin; telifle alarak yapmaya da arak diyorum ben, çalıntının bir seviye düşüğü :)

ben de şimdi bir mona lisa tablosu çizsem, fakat aynı tema, aynı renk tonu, aynı kolaj fakat türk kadınını çizsem ismini de emine lisa koysam millet ne der? arak der dmi? bunun gibi düşün. aynı konu şu an biraz önce açılmış olan cem yılmaz'ın duyurusunda da tartışılıyor. orada da arak konusunu nasıl savunduğumu görebilirsin; dediğim gibi önemli olan burada araklamanın nedeni değil, varolup olmamasıdır.

benim için arak=esinlenme.

ama çalıntı değil; çalıntı demek direk hak sahibinin kendisinin olduğunu iddia edenlere derim.

herkese stressiz günler :)
  • thracian  (28.02.15 10:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.