[]

Ağ bağlantı ve paylaşım sorunu

Selamlar;

Ağda ortak 6 kişi ortak kullanıyoruz.

Modemden switch'e ethernet ile giriyorum oradan dağıtıyorum. Fakat sık sık ben de bağlantı varken 1-2 kişide bağlantı olmuyor. Bağlantıyı bir süre(3-4gün) aralıksız kullandıktan sonra bir anda bazı kullanıcılarda bağlantı olmayabiliyor.
8'li switch, pikatel modem kullanıyorum.


Sebebi ne olabilir?

 
evet modem resetlenince düzeliyor.

Fakat ip otomatik alıyor herkes.
  • alkolik imam  (20.08.09 23:55:54) 
1) modem fazla isindigi icin olabilir / dik konumda tutmaya ozen gosterin
2) pikatel modemin performansi o kadar olabilir / imkanininz varsa yeni saglam bir modem takviye edin.
3) switch'ten kaynaklanmaz bu problem.
4) statik ip vermeyi deneyin. yine 3-4 gun teste tabi tutun.
5) butun makinalar ayni anda acik mi oluyor 3-4 boyunca, yoksa 1 makina girmesiyle 2 makina netten mi dusuyor. bunun sebebi, netten dusen makinalarin ayni isme sahip olmasindan kaynaklaniyor olabilir. inceleyin.
6) santrale olan uzakliginiz sebebiyle, dsl'de kopmalar meydana geliyor olabilir ki su siralar tt de altyapi calismalari sebebiyle bircok kez kopma yasanabiliyor.
7) @divit arkadasinda dedigi gibi, dhcp lerde ip kira suresi mevcuttur. pikatel modemi inceledigimde, varsayılan (default) 24 saat olarak gozukuyor. sizde farkli olabilir. 74 Saati Maksimum saat/gun ayarlarsaniz sorun kalmayacaktir. (Gelismis Kurulum / Yerel Ag / Dhcp Sunucusu Etkin / Kira Suresi (saat): 720 olarak degistirin.)

edit : bu is sabaha kalmasin [:
  • that was just a dream  (21.08.09 00:21:02 ~ 04:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.