İTÜ ve Mimar Sinan adına konuşabilirim, Yıldız'a hakim değilim.
ALES ve YDS için bir baraj mevcut, öncelikle bunları geçmiş olmanız lazım. Sonrasında, transkript - portfolyo - mülakat bir bütün olarak değerlendiriliyor diye düşünüyorum. İTÜ başvuru esnasında niyet mektubu, mülakatta teslim edilmek üzere iki adet de referans mektubu istiyor. Mimar Sinan'da Mimari Tasarım'a karşılık gelen Bina Bilgisi için eskiz sınavı yapılıyor.
Tüm bunların yanı sıra, mülakat sırasında en çok dikkat edilen şey yüksek lisans yapmayı gerçekten istiyor olmanız, neden istediğiniz, ilgi alanlarınızın olması ve tez konunuzu düşünmüş olmanız. Tüm bunları düzgün bir dille ifade edebiliyor olmanız da önemli.
Yüksek lisansa elbette başvurabilirsiniz, araştırma görevlisi kadrosu içinse Mimar Sinan ve İTÜ'nün ÖYP ile alım yaptığını görmedim. Yıldız yaptı ama sanırım. YÖK'ün sitesinden kadro ilanlarını takip edebilirsiniz.
0