[]

kariyer yolu değişimi. ne yapardınız?

şimdi diyelim ki 26 yaşındasınız. mezun olduktan sonra olmaya karar verdiğiniz şeyi oldunuz. 2 senedir çalışıyorsunuz. işin yarı teknik, yarı yönetimsel tarafındasınız. sözünüz, nazınız geçiyor.

ve aniden çalışmak isteyebileceğiniz bir firmadan bir telefon geliyor. sizi başka bir pozisyon için istiyorlar. denemekten ne çıkar diyerek görüşüyorsunuz. firma güzel, ücret ve haklar da üstünde kreması.

ama eğer bu işi kabul ederseniz, 2 senedir yaptığınızdan çok farklı bir iş yapacak; hiç planlamadığınız ve hakkında pratik bilginiz olmayan bir alana gireceksiniz. kesinlikle kötü bir alan değil; fakat işin daha çok pazarlama tarafında, çok az olarak da teknik tarafta olacaksınız bundan sonra.

bir tarafınız alan değiştirmek istemiyor, bir tarafınız da farklı denizlerde yüzmeyi denemek istiyor.

ne yapardınız?

 
teknik alan dururken pazarlama gibi bir alana asla geçmezdim.


  • devilred  (27.02.15 21:07:58) 
hevesin varsa, yaşın çok uygun. 2 sene iş hayatı tecrübesi ve sonrasında sevdiğin bir pozisyon harika geliyor kulağa.

hevesin yoksa iş değişir tabii, pozisyonun geleceği de önemli.
  • Lorik Cana  (27.02.15 21:08:31) 
gelecek vaadi nedir?
iki kurum arasındaki kültür farkına da bakın
eğer çok hiyerarşi yoksa işinize gelebilir
  • probiyotik  (27.02.15 21:18:57) 
ben yaptım bunu. eski işimi çok sevmeme rağmen stresine katlanamayacak duruma gelmiştim, zaten kaçış için fırsat ararken diğer taraftan teklif geldi. anında yeni işe geçtim. hiç bilmediğim bir alandı ama yapamayacağım bir şey de değildi. yeni işe geçtikten sonra ilk işimin tam zıttı olarak; çok huzurlu 2 sene geçirdim ve o işi de çok sevdim ama günün sonunda hayat beni yine stresli olan ilk işime geri döndürdü (bir sürü sebep var tabi, uzun mesele).

sonuç olarak şu an ilk mesleğimdeyim ama o aradaki 2 senelik değişiklikten de hiç pişman olmadım.
belki aradığınız odur? denemekten korkmayın, baktınız olmuyor, siz de dönüş yaparsınız şimdiki işinize. gençsiniz.
  • asisamus  (27.02.15 21:52:31) 
pazarlama gibi riskli bir alan olduğu için hem ücreti hem hakları tabii ki güzel olacak. bu, seni kandırmamalı. pazarlama kanadı çok sosyal ve girişken değilsen seni kısa ve kısa-orta vadede güzel beslese de işi bıraktığında ortada kalmana çok müsait bir alan. üstelik 40 yaşın üstünü de pek göstermezler satış pazarlamacılara.

eğer kendi işini yapma, kendi ürününü satma gibi hayallerin varsa hiç durma git, satış olayını çözersin.

fakat mühendissen, satış mühendisliğine geçiş yaptığında artık mühendislik vasfı diye bir şeyin kalmayacak diyebilirim. gördüğüm çoğu satışçı makine mühendisleri en fazla bir biyolog kadar makine mühendisiydi mesela.
  • calligrapher  (27.02.15 22:07:05 ~ 22:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.