[]

Diana f+ alıyoruuum aaaal...

Sanırım istediğim makine bu, evet.

Yazın da gözüme kestirmiştim ama yine kaynamıştı. Bu sefer kesin alıcam. Zenite nazaran daha kolay ve hafif olması, daha çözülebilir nitelikte olması beni cezbetti.

120mm olmasını nasıl halletçes peki? 35mm de takılabiliyor sanırım ama zor olabilir o. Direkt minisini mi alsam 35mm için?

Bir de nereden alayım dianayı? Hayyamın bir faydası olacağını sanmıyorum açıkçası. Galatanın orada mağazası varmış sanırım. Oradan mı alayım?

 
diger makinelere gore daha basit gorunebilir ama f8 ile 16 arasinda ve enstantenesi de sabit bir makine. bence simdi biraz daha dusun zenitgillere gore daha mi kolay oldugunu?


120 mm olmasini dondurma cubuguyla hallediyorsun. youtubeta bununla ilgili videolar vardir.

oneri: holganin da diana gibi gorunen ama direkt 35 mm Holga 135bc diye modeli var.

ama ben olsam eski makinelerden dusunurdum. nedeni iste ilk yazdiklarim.
  • ne desem bilemedim  (27.02.15 20:50:43) 
evet galatanın orada mağazası vardı, internete bi bakın ucuzsa internetten alın ama bu lomografy olayı bugün acayip lüzumsuz bi para tuzağı, tüketim nesnesi gibi geliyor bana, onun yerine pinhole kamera yapmanızı tavsiye ederim, internette onlarca tutoriali var, daha yaratıcı ve eğlenceli ve kişisel. lomografynin bıraktığı bu negatif izlenimden sonra filmini bile para verip tab ettirmedim, ama pinhole kameramı da hala yapmadım, ama yapıcam :)


  • k4l3m  (27.02.15 20:53:34) 
@ne desem bilemedim: holgayı internette bulamadım ben. nerede satılıyordur ki o? alamayacağım bir şeyse hiç heveslenmeyeyim.

çoğu yerde basit makine denmişti sanki. niye böyle dedin şimdi üzüldüm. :<

@k4l3m: ya sözlükte falan hep görüntüsü için alanlardan, hipsterlardan bahsedilmiş de yok benim amacım o değil zaten. hatta çevremde o kadar hipster var hiçbirinde lomo görmedim hep zenit zenit zenit. sahibindende yok zaten daha ucuzu. sağı solu bozulmuş ikinci el bir zenit alıp hayal kırıklığına uğramaktansa direkt bunu alayım dedim kutusunda.
çünkü yarın zenit almaya gitsem neresini kurcalamam gerektiğini bile bilmiyorum. aldığım 2.el makinenin elimde patlama ihtimali de yüksek. :i
bir pinhole yapmak için bir makine olması lazım bende hiç yok ki. :<

@dimia: şimdilik öyle bir hevesim yok. telefonumun kamerası gayet iyi olmasına rağmen bir kere bile "dur bugün çok eğlendim bir fotoğraf çekeyim bastırayım da anı olsun" diyerek fotoğraf çekmedim. bir analog makine alıp böyle anlarda fotoğraf çekmek istiyorum. çünkü dijital makine aldıktan sonra hiç fotoğraf bastırmadım mesela. nerede o güzel fotoğraf albümleri heey heey. fotoğrafçı olma peşinde değilim yani. kendim için eğlenceli fotoğraflar çekmek istiyorum. ^^
  • okuyamıyom ben ya  (27.02.15 21:07:13 ~ 21:10:46) 
nasıl yani pinhole yapmak için makine olması lazım? film olması yeterli onu da on liraya alıyosun. ha bi de karton bant makas falan gerekiyor.


  • k4l3m  (27.02.15 21:23:36) 
alma hayır. saçmalama. bak sakın. bak nolur. fish eye al daha iyi. hafif istiyorsan eski lc a al ucuz falan olur. yashica electro gsn al canonet al falan ama diana f nedir ya. yapma bunu bize.


  • kablelvuku  (27.02.15 21:25:27) 
ha bir de sözlükte yazmadım ve yazanları okumadım, hipsterlıkla doğrudan alakası yok söylediklerimin, denedikten sonra düşündüklerim böyle. ilk çıktığı zamanlarda oluşturduğu alt kültür falan çok ilginç gerçekten, bugün de eğlenmen için falan bir şey diyemem de lomography diyince düşündüklerimi paylaştım sadece. zeniti falan kullanmadım, diana f kullandım, tam anlamıyla bir klasik, "başlamak" için iyi sayılır heralde.


  • k4l3m  (27.02.15 21:27:22) 
@k4l3m: aşljgşasglag NASIL YA? oha ben vidyosunu bile izlemiştim. ama artık nasıl ve neremle izlediysem baya yanlış izlemişim. şimdi bilinçli bir şekilde söylüyorum: ÇOK ZOR BUNU YAPMAK. :<

@kablelvuku: o kadar mı kötü ya? niye almiyim. nesi var dianacığımın? çekilen fotoğraflara bakıyorum da çok güzel. <3
  • okuyamıyom ben ya  (27.02.15 21:32:40) 
Benim tavsiyem Holga 135BC. 35mm film kullanırsın hem filmleri heryerde bulursun. Burda dikkatetmen gereken tek şey Holgaların modelleri var, mesela 120 formatlı Holgalardan almanızı tavsiye etmem. filminlerini bulmak gerçekten zor. Onedenle cross yapmak vs. imkansız hale gelir. bir lomo severseniz karanlık oda deneyimini de tadın die soyluyorum bunları.


  • dimia  (27.02.15 21:51:56 ~ 21:58:19) 
holga sahibinden de var


  • ne desem bilemedim  (27.02.15 22:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.