[]

evli çiftten erkek olan, çocuğu istemiyorsa çocuk aldırılmalı mı?

merak ettim görüşleri açıkcası, o yüzden soruyorum.

bekar olan bir kadın için değil sorduğum soru bir de altını çizeyim ki - o şartlar altında zaten kadın istemezse aldırmaz, tartışılacak tarafı yok zaten.

bir de, diğer başlığa karşılık olarak, saldırı amacı ile, vesaire açmadım işbu duyuruyu; sinirlenip sanki öylemiş gibi yanıtlar gödermeyin diye eklemek istedim.

 
evet aldırılmalı. tek tarafın isteğiyle olacak bir şey değil çocuk.


  • sta  (27.02.15 20:28:31) 
bence de aldirilmali, etrafimda gordugum bu tur vakalarin sonunda elinde sonunda anne, baba ayrildi; olan cocuga oldu.

zaten biri istemiyorsa zorla cocuk sahibi yapmaktaki amac nedir, hic anlayamayacagim.
  • fraise  (27.02.15 20:30:01 ~ 20:37:18) 
Yasal olarak iki tarafın da rızası gerekir kürtaj için.
Erkek olan istemiyorsa çocuk aldırılmalıdır ya da aldırılmamalıdır demek çok kolay değil bu kadar az bilgi ile. Kadın çocuğu istiyorsa doğurmayı tercih edip adamdan boşanabilir ya da boşanmadan yine de doğurur risk alıp. Ya da kadın, adam istemediği için veyahut farklı başka sebeplerden dolayı doğurmamayı tercih edebilir.

Ben olsam eğer çocuğu istiyorsam adamın lafına bakmaz doğururdum. Bilmiyorum bencilce bir karar mı olurdu bu.
  • buff  (27.02.15 20:30:13 ~ 22:13:39) 
@buff yasal olarak olan değil de, görüşünü merak ettim. eldeki koşul erkeğin çocuk istememesi sadece.

tikler geç gelebilir bu arada.
  • kulkke  (27.02.15 20:32:08 ~ 20:35:31) 
ortak karar olmalı bence de


  • basond  (27.02.15 20:33:43) 
çocuk ve kadın arasında, çocuk ve erkek arasında olduğundan farklı bir bağ var. sanırım bu konuda hemfikiriz. kadın 9 küsur ay kendi vücudunda barındırıyor, sonrasında 1 sene emziriyor. üstelik kanun açısından da, anayla olan soybağı doğumla kuruluyor, oysa ki babayla soybağı kurulabilmesi için ya çocuğun evlilik içinde doğması ya da babanın sonradan babalık davasıyla ve ya kendi isteğiyle kütüğüne kaydetmesi gerekiyor. üstelik çocuk evliik içinde doğsa bile, kadın çocuğu baba istemiyorsa, babanın kütüğünden çıkarabiliyor. şu halde, evlilikte kadın çocuğu doğurmak istiyorsa ve erkek çocuk istemiyorsa, kadın 'babasız' çocuk doğurabilir. bu halde bu erkek için haklı boşanma sebebidir ancak kadın için de hakı olmasa da boşanma sebebidir. yani evli çiftten, erkek olan çocuk istemiyorsa, kadın adamı ister boşayarak ister boşamayarak, o çocuğu doğurur ve adam o çocuğa soybağı kurmazsa, çocuk sadece kadına ait olur. zira baba sperm vermiş olsa da, çocuk kadının bedeninin bir parçasıdır ve babalık sorumluluğu yüklenmediği sürece erkek buna karışamaz.


  • alice practice  (27.02.15 20:34:25) 
başıma böyle bir şey gelse mantıklı düşünemeyebilirim.

ama mantıklı düşününce, böyle bir halt edilirse top kadında olur derim.
  • Lorik Cana  (27.02.15 20:34:40) 
O çocuğa en çok kadın bakacak, erkeğin isteyip istememesi önemli değil. Hatta bazı ailelerde sadece kadın bakıyor. O yüzden kadının ne istediği önemli.


  • mandalina kokusu  (27.02.15 20:36:45) 
@alice, bildiğim kadarı ile çocuk başkasından değilse baba, evlilik içindeki çocuğu tanımak zorunda? ben mi yanlış biliyorum ki? roma döneminde kalmamış mıydı o prosedür, napolyon'un bir ara tekrar hortlatmasının haricine?

hani bence de aldırmayabilmeli kadın, erkeğe zorla sorumluluk yükleyememeli sadece - ki burada çocuğu tanımamaktan bahsetmiyorum - ama yani, erkeğin tanımama hakkı yok günümüzde sanırım.
  • kulkke  (27.02.15 20:37:08 ~ 28.02.15 01:10:52) 
kadın ne isterse o.


  • devilred  (27.02.15 20:38:22) 
devilred +1
kadın ne isterse o olur. taşıyan o doğuran o besleyen o büyüten de o. adam istemiyorsa baba olmaz olur biter.

  • neira  (27.02.15 20:42:17) 
aldırılmalı çocuk sonuçta beraber yetiştirilcek. anne de baba da hevesliyse doğmalı o çocuk. gerçi kadın için de zor bir durum adam bebeği neden istemiyor diye? yani evlilik çatırdayabilir bence. bu kadar istemiyorsa keşke dikkat etseymiş


  • cusoon  (27.02.15 20:45:25) 
iki tarafin da fikri bir taraf ikna edilemeyecek kadar sabit mi? duruma gore degisir. belki bir taraf anlamsizca korkuyordur? belki bir taraf anlamsizca cekiniyordur? anormal durumlar haricinde taraflar korkuyor ya da cok cesaretliyse daha akla yakin tarafin oteki tarafi bir sekilde razi etmesini beklerim. bir tarafin digerine uymasi icin ikna edilemeyecegi durumlarin da bir sekilde anormal durumlar olacagini bekliyorum. dolayisiyla duruma gore ve kisiden kisiye degisir ve bence genelleme yapmak icin cok sakat bir durum.

tasiyan besleyen buyuten kadindir diyenlerin babasi acaba evi terk mi etmis? nasil bir vicdansizlik bu? tabi ki babayla annenin rolu toplumda da ailede de farkli fakat bu birinin digerinden daha onemsiz oldugunu gostermez. malesef boyle birini digerinden one koyan sakat ve cinsiyetci dusunceler de genelde erkeklere zarar veriyor.

bir kadin oluyor herkes ayaga kalkiyor her gun binlerce erkek oluyor cit cikmiyor. cunku erkegin bini bi para. bildigin kullan at bir varlik toplum icin. askerler erkek, madenciler erkek, lagim temizleyenler erkek, butun pis, zor ve agir guc gerektiren isleri yapanlar erkek. esit maas almiyoruz diye ortaya cikanlar kadin. kimse esit is yapip yapmadigina bakmiyor kadinlarin. yine babalik annelik olayinda da ayni gorusler kusuluyor, erkegin emegi, insanligi gormezden geliniyor.

bu cinsiyetciligi hak goren pozitif goren kafa yapisi malesef cok elestirdikleri "patriarka"dan hic farkli degil. cifte standarti birakip biraz adil olun. erkegin soz hakki olmak zorundadir. anneden az ya da fazla degil esit.

edit: bence olaya yanlis perspektiflerden bakiliyor. masaya yatmak kalkmak falan filan degil onemli olan o ciftin gelecegidir, cocugun gelecegidir. bu karar, enine boyuna konusulup bir noktada uzerinde anlasilmasi gereken bir karardir. bundan sonra soyle olsun demek de abes. bu sorunun tek bir cevabi olamaz, her ciftin kendi cevabi olabilir.
  • idexo  (27.02.15 21:14:34 ~ 21:31:28) 
Korunurken, çocuk istemezken hamilelik gerçekleşti ise aldırılabilir. Ama bu halde oldu ise bile, kadin da aldırmak istemiyor ise bence erkek aldiralim diye diretmemeli. Ben olsam aldirmazdim sanırım bi kadin olarak. Karsımdaki erkek de bana hak verirdi diye düşünüyorum. Sonuçta o masaya yatacak olan kisi kadındır.


  • elorelia  (27.02.15 21:22:28) 
hayır. erkek hiçbir şekilde kadının vücudunda yapılacak bir operasyonun kararını veremez. ancak kadının bilinci kapalıdır, acil ameliyat vs gerekiyordur aile üyesi olarak karar alabilir.


  • mesgul ve huzursuz  (27.02.15 22:11:41) 
Kadinin karninda oluyo. Kadin isterse dogurur istemezse dogurmaz. Kadin 85se erkek 15lik dilimdedir nezdimde.


  • pinkpeony  (28.02.15 14:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.