[]

saclarim deli gibi dokuluyor

kendimi bildim bileli durum bu; isin ilginc tarafi saclarim cok gur, saglikli duruyor ve devamli olarak yenileri cikiyor, azalma vs olmuyor.


5 yasindan beri kirmizi et kesinlikle yemiyorum; en son 2 yil once kan tahlili yaptirmistim. b12 normal seviyelerde cikmisti, demir eksikligim vardi ama cok dusuk seviyelerde degildi. 3 aylik ilac kullandim sonrasina bakmadim. bununla ilgili olabilir mi? yine bir kan tahlili yaptirayim mi? ama o zaman da saclarim dokuluyordu ve dokulmesi cok azalmamisti.


deriyle ilgili bir problem olabilir mi? oyle olsa yenileri cikmaz diye dusunuyoruma ama bilemedim.


velhasil ben ne yapayim bu saclari? su kuaforlerde satilan bakim urunlerinden mi kullanayim? nasil durdururum bu dokulmeleri? biktim artik her tarafta sac gormekten.


tesekkur ederim simdiden herkese.

 
troid hormonlarınıza ve b12 ye baktırmakta fayda var.

benim bazen troid ilaçlarımı düzenli almadığımda saçlarım dökülüyor.
  • mea maxima culpa  (27.02.15 15:18:12) 
ne kadar deli? sağlıklı saçta günlük 100 tele kadar normal diye biliyorum.


  • icim urperiyor  (27.02.15 15:24:18) 
icim urperiyor, etrafimdaki herkesin farkedecegi kadar cok. annem yillardir bu konudan sikayet eder mesela.

cigerdelen, donemsel olarak dokulmuyor maalesef, surekli olarak dokuluyor saclarim. zeytinyagini bir deneyeyim ama.

tiroid hormonlarinin duzensiz calistiginda sac dokulmesi yaptigini bilmiyordum ama onun baska belirtileri de olmuyor mu? yine de bir baktirayim en iyisi.
  • fraise  (27.02.15 15:25:54 ~ 15:28:10) 
saçların kalın telli ise çok gibi geliyor olabilir. benim de fırça gibi saçım var, günde 50 tane falan dökülür.


  • [silinmiş]  (27.02.15 15:25:56) 
et yememekle alakası nedir, anlayamadım?


  • mermize  (27.02.15 15:27:25) 
douchebag, baya kalin telli ve gur.

mermize, direkt b12 eksikligine davetiye cikariyorum et yemeyerek.
  • fraise  (27.02.15 15:28:50 ~ 15:29:13) 
fazla et tüketimi saç derisini bozar ve döker. evet.

ama benim çevremde gördüğüm, et yiyenlerden ziyade, vegan ve vejetaryenlerin saçları çok dökülüyor, dibi görünecek kadar.
  • [silinmiş]  (27.02.15 15:29:31) 
anladım. hayır kahvaltıda bile et yiyen bir adamım, üstelik çiğe yakın bir seviyede. saçlarımda öyle aman aman bir dökülme söz konusu değil, hatta benim hüsnükuruntum. o yüzden şaşırdım.

minoxil forte kullanman sana faydalı olacaktır. dökülmeyi kesinlikle durdurur.
  • mermize  (27.02.15 15:39:45) 
mermize, zaten benim sorunum et yemek degil et yememek. dolayisiyla senin saclarinin dokulmemesi benimkinin dokulmesi normal olabilecek bir durum sanirim.


  • fraise  (27.02.15 15:41:50) 
Açılın ben geldim. Saç dökülmesi benden sorulur. Şimdiye kadar 10-15 kişiye kullandırdığım bi kür var. Etkisi %100. Tek bir kişiden bile işe yaramadı diye bir dönüş almadım.

Kendi hikayemle başlayayım. Bende de demir eksikliği var. 3-4 yıl tedavi gördüm, hala var. Kendimi bildim bileli vejetaryenim. 2 yıl kadar önce saçlarım bir anda topak topak dökülmeye başladı. Öncesinde hiç böyle bi sorunum yoktu. El atsan avucunda bir topak saç kalıyordu resmen, hiç abartmıyorum. Ağla ağla öldüm tabii ben. Kadın mısın erkek mi bilmiyorum (gerçi iki türlü de büyük sorun) ama her türlü işe yarayacak. Ha, bir de şunu söyleyeyim. Ben zaten 10 yaşından beri düzenli tedavi içindeyim. Vitamin, omega, demir her şeyi alıyorum. Ona rağmen saçlarım dökülüyordu. Sen ağızdan tedavi görmüyorsan belki önce ona başlamalısın. Bunun için de doktor diyeceğim tabii. Ama yine de söyleyeyim ne yaptığımı.

Her şeyi denedim önce onu söyleyeyim. Bende işe yarayan tek şey bu. Ve kaç kişiye de denettim, hepsi dökülmem bitti dedi. Haftada bir, 30 ml badem yağı-10 ml hint yağına (başka yağlar da var ama kimisi tam tersi saçımı döktü ve son olarak bunlarla kaldım, sen diğer yağları da deneyebilirsin) 2şer ampul bemiks, bepanthen ve evigen karıştır. Saç diplerine sür. Sonra bone, poşet falan ne bulursan bağla. Üzerine de şapka tak. 2 saat böyle beklet. Yağ akacak, sorun değil silersin. Sonra da mümkünse sarımsaklı bitkisel şampuanla saçlarını 3-4 kere iyice yıka, yağ aksın. Bir de bende olmadı ama ilk 4 hafta saç dökebilir diyorlar, sakın bırakma. Bir de minik minik saçlar çıkmaya başlayacak tependen, çok şeker oluyorlar:) kuaförler her seferinde soruyor bunlar ne böyle diye:)

Bunu bu şekilde bi 4-5 ay falan yaptıktan sonra, 20 ml yağ-1'er ampul şekline dönebilirsin. Hem böylece yağ fazla gelmiyor, suratına akıp durmuyor. Ama başlarda 40 ml yap derim. Hattaa, kızsan bir müjdem daha var. Sadece saç dökülmesi değil, saçları da yumuşacık yapıyor. Ve inanılmaz parlak güzel saçların oluyor. Çok bebiş bir şey bu ya herkes yapsın.
  • equine  (27.02.15 16:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.