[]

Alacagimi alamiyorum

Bir ev kiralama/evden cikma isleminden dolayi birisinde 150 euro kadar param kaldi. O kisiyle bana araci olan kisi cok saydigim, sevdigim bir buyugum oldugu icin kontrat yapmak kendisine saygisizlik/guvensizlik olacagindan dolayi onu da yapmamistik. Ben o kisinin evinden kasim sonunda ayrildim, kendisi tatildeydi aralikta dondu. Evi kiralamadan once ben kirayi pesin oderim sikinti olmasin dedigimde o da doner donmez eger uste vermesi gereken miktar varsa onu verecegini soylemisti ama ses cikmadi. Ocak ayinda ben mesaj attim bununla ilgili, okudugu halde yine ses yok. Ilk basta o araci olan kisi de para konusunda sikinti cikarsa kendisinin halledebilecegini soylemisti. Evi kiraya veren kisinin annesi onun yakin arkadasi. Ama son birkac emailimde kendisine konuyu anlatmama ragmem emaildeki diger konularla ilgili ceval yazip bu konuyla ilgili o da bir sey demiyor. Muhtemelen neyi nasil yapacagini bilemediginden. Artik 3-4 kez boyle olunca ona da bir sey diyemiyorum. Ben simdi evin oldugu yerde degilim, mart sonunda orda olacagim. Gidince sizce ne yapayim? Kiraya veren kisiyi arasam muhtemelen acmayacak. Evini biliyorum, oraya gitsem basmis gibi olacagim ve bu da yine araci olan kisiye saygisizlik olacak belki onun arkadasiyla arasinin acilmasina sebep olacak. Ne yapayim ben? Iki ucu boklu degnek gibi hissediyorum, hangi hamle dogru olur bilmiyorum. Ve evet o paraya cok ihtiyacim var.




 
ben bu gibi durumlarda üzerinden zaman geçtiyse ve alabileceğime inanmıyorsam üstüne çizik atıp unutuyorum.

böylece her hatırladığımda moralimi de bozmuyorum, zırt pırt adamları arayıp kavga da etmiyorum.

son bir kez ikisine de ulaş açıkca sor, verecek misiniz vermeyecek misiniz? vermeyecekseniz söyleyin ben de bileyim de.

vermiyecem derse de kafan rahat olur bundan sonra.

150 euro için kavgaya gürültüye değmez, ufacık meseleler için insanlar birbirini vuruyor unutmayın.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (27.02.15 09:46:44) 
iki ucu boklu olan bir değnek yok. adamı arayın açmıyorsa size aracı olan adama gidip durumu olduğu gibi anlatın. kendisine ulaşmaya çalıştığınızı ama ısrarla telefonunu açmadığını ve dönüş de yapmadığını belirtin. aracı olması nedeniyle mahçup olduğunuzu ama paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

bunları yapamam ben diyorsanız da unutun o parayı gitsin.
  • dahili meddah  (27.02.15 09:53:27) 
kardeşim paraya ihtiyacın olmasa ne olacak yahu? neden enayi yerine koyuyorsun kendini?

aracıyı arayıp durumu anlatacaksın, sen onu ararken mahcup olarak arıcaksın tamam ama o telefon kapandığında mahçup olan artık aracı kişi olacak. bırak biraz da o düşünsün bakalım seni. saygı duyman gereken biriyse zaten çözer işini. yok sallamıyorsa da bence saygı duymayı bırak.
  • calligrapher  (27.02.15 11:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.