abicim bunun kontrastla, gammayla, monitörle, ne bileyim ışıkta farklı gözükmeyle falan ilgisi yok. neyle ilgisi var onu da bilmiyorum.
başından beri mavi siyah görüyorum. ne yaptıysam beyaz ve altın yapamadım. fotoşokta açıp her türlü renk oynamasını yaptım, yine beyaz ve altın olmadı. zaten beyaz ve altın görenler aychovsky'nin verdiği linkteki gibi (
twitter.com) öyle mavi siyahın brightness'ı açılmışı gibi bir renk değil, bildiğin bembeyaz bir elbise ve ışıl ışıl altın gibi parlayan sarı görüyor. parlaklık, kontrast, gamma falan değil olay.
eşime yolladım (öğretmen kendisi), beyaz ve altın dedi direkt. konuyu da anlatmadım. başkalarına sor dedim, öğrencielre sormuş, hepsi mavi siyah görmüşler, aynı telefon ekranından.