[]

Kraliçe Elizabeth'e mektup yazacağım

Dalga geçmiyorum. Sonuçta memleket krallıkla yönetiliyor ve az da olsa kraliçe hazretlerinin bazı şeylerde sözü geçtiği oluyor.

peşin edit: derdini sikeyimcileri anlayışla karşılıyorum, ama dedeye sahip çıkalım, mahallemizin dedesi.

Derdim şu: İngiltere'ye gezmeye görmeye eğlenmeye gitmek istiyorum. Fakat vize alacak param yok. Bana beleşe tek girişli 1 ay içinde 10 günlük vize verse kraliçe öpüp başıma koyacağım. Halihazırda 11 aylık Fransa'dan alınma Schengen'im ve Fransa'da oturma iznim var. Öğrenci olduğumdan ileriki dönemlerde buralara gelip gezip tozmak zor olacağı için İngiltere'yi de görmeden gitmeyeyim Türkiye'ye diyorum. Ama gel gör ki bende bu derdimi anlatacak kadar resmi yazabilecek İngilizce yok. Britanyalı arkadaşa sordum, bana yardımcı olur musun diye: tabi kontrol ederim dedi, bana şöyle "+deklare ediciğiniz bişiy var mı kraliçem? -no I shan't!" gibi kraliçeyle konuşulacak ingilizce lazım.

duyuru bana vize al lan allahsız :(

 
dostum vize alıcak paran yoksa 3 gun yasayacak paran da yoktur uzgunum:(


  • cokponcik  (26.02.15 16:19:50) 
600 lira bir ücret mi ne istiyorlar öyle bişeydi sanki, kulaktan duyma tabi bu bilgi. ben yanlış anlatmışım kendimi; vize alacak param var da, vizeye verecek param yok. olursa verir güzelce bir vize, olmadı olmaz. :D


  • feel the blanks  (26.02.15 16:24:54) 
320 tl vize ücreti. 192 usd. uçak biletini de prens charles mi alacak bu arada?


  • burya  (26.02.15 16:28:02) 
kraliçenin öyle bir etkisi yok, kraliçenin hükümetinin var. Hükümette kraliçenin dediğine göre değil, bürokrasiye göre yapıyor işini.

Para kazanınca git
  • efrasiyab87  (26.02.15 16:30:06) 
@burya

yanlış anlamadıysam arkadaş fransa'da su anda. o yuzden yol parasını hesaba katmıyor.
  • hononu  (26.02.15 16:30:06) 
oh! her majesty!! ma'lady!
i present thee; the will of mine to see, learnt, and live gloriovs english dream, not as the noblemen, but a poor peasant! vnder her majesty's rvle.
i promise, i wond't disregard the constabulary, regardless of any circvmstances, any pvrpose would let me broke mine word!
i will serve as a good citizen of her majesty's, that even she wond't reckon me..

... and if you don't let me in..
i will show thee the field in which i grow my fucks. lay thine eyes upon it and thou shalt see that it is barren.

xx dire wolf
  • ismail yk  (26.02.15 16:43:45 ~ 16:45:16) 
Vurmayın lan. Benim derdim şansımı denemek. Loto oynuyorum, olur da çıkarsa giderim. Olmadı çok da fifi. Ayrıca 20-30 euroya gidebiliyorum şu an İngiltere'ye, Fransa'dan.

@burya alındım lan :(

@efrasiyab87 af gibi şeyler kraliçenin tasarrufunda olabilir. en azından fransa'da c.başkanının kral gibi yetkileri var, grace presidentielle gibi. hükümeti sorgusuz sualsiz feshedebilme gibi üstelik sadece savaş ya da kriz anında değil, istediği an. Fransa cumhuriyetken böyle yetkileri varsa c.başkanının, kraliçede de vardır bişeyler.

@ismail yk fak mak yazmam la ben kraliçeye, tövbe tövbe ananem yaşında kadın.
  • feel the blanks  (26.02.15 16:56:59) 
Kraliçe'nin de jure olarak sınırsız yetkisi var. İsterse bundan sonra seçim falan olmayacak da diyebilir ve kanunen kimsenin bir şey yapmaya hakkı yok. Ancak fiiliyatta kraliçe dediğiniz kişinin en ufak yetkisi yok. Ama Türkiye'de bi eleman var mektup yazmış acıdım şuna bi vize verin dese de verirler diye tahmin ediyorum.


  • nuka cola  (26.02.15 17:20:59) 
sana kötü bir haberim var İngiltere krallıkla yönetilmiyor.


  • mea maxima culpa  (26.02.15 17:28:24) 
@feel the blanks : alınma arkadaşım ben de almanya'dayım. benim de ingiltere planlarım var (daha önce gidip 15 gün kalmışlığım var gerçi ama londra'yı iyi gezememiştim açıkçası) olur da kraliçe cevap verirse attığın mailin bir şablonunu da bana yollarsın.


  • burya  (26.02.15 18:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.