[]

fırında tavuk göğüs

Merhaba,

İlk kez şöyle yapacağım bu akşam:

Borcam'a yağlı kağıt;
üzerine önce bezelye, sonra patates,
onun üzerine sade göğüs tavuğun fileto şeklinde doğranmış hali
tavuğun üstüne zeytinyağı, limon
en üste halka soğan
200 derecede 1 saat pişirme

bu tarifte gelecek var mı? Salçayı nasıl yapayım, sadece zeytinyağı yerine salçalı zeytinyağı karışımını mı kullanayım? Biraz sıcak su da ekliyim mi?

 
salçalı su yap, onu da tavuğun üstüne gezdirerek dök, fırına ver. mis gibi olur.


  • bradshaw  (26.02.15 15:09:35) 
nefis ötesi olur. Ben de yapayım bari :)


  • lcha  (26.02.15 15:16:34) 
yoğurt, salça, zeytinyağı ve istediğiniz baharatlardan oluşan bir bulamaç yapıp tavukları ona bulayın. tavuk göğüs fileto yağsız olduğu için fırında pişince çok kuru olacaktır. dediğim gibi yaparsanız yem kurumaz, hem de lezzetli bir sosu olur.


  • kibritsuyu  (26.02.15 15:19:05) 
salçaya su kat ki, kurumasın et. göğüs eti zaten yağsız bir et olduğu için kuru olursa yavan olacaktır. o su kurumasını engeller.

benim önerim tavuk göğüslerini bir saat marine etmen. göğüsleri süt, karabiber, tuz, sarımsak, kırmızı biber, varsa biberiye ve kekik, bir tatlı kaşığı balın içinde bir-iki saat beklet derim. bu eti hem yumuşatacak, hem de lezzet katacaktır.
  • mermize  (26.02.15 15:19:38) 
tavuk goguslerini salca+zyagi+yogurt sosuna bulayip dolapta beklet 2 saat. yoksa o etler kupkuru olur, buna mi özendim dersin.


  • no christ requires  (26.02.15 17:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.