[]

Bu isim kadın ismi mi erkek ismi mi sizce?

"Şensin"

Mail atıcam, Bey/Hanım diye hitap etmem gerekiyor. Daha önce hiç duymadım böyle bi isim. Facebookta aradığım bu isim-soyisim kombinasyonunda bir kişi var o da kadın. Ama şirketi yazmıyor. Linked-in de de şirketi yazan birisi var ama onun da fotoğrafı yok :D Ne diyem Mahmut mu diyem?


 
Sayın Soyisim, bu gibi durumlarda en güzel çözüm.


  • linwie  (26.02.15 14:50:15) 
sayin şensim xxxxx....

olmuyor mu?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (26.02.15 14:50:31) 
Öyle resmi yazmam yahu, "x hanım merhabalar" yazıp devam edicem de. Sadece merhabalar demek kaba geliyo, o bana ismimle merhaba demiş. Pff.


  • pandispanya  (26.02.15 14:51:15) 
google'a şensin yazdım, ilk çıkan facebook profili kadın. "kadın mı erkek mi" diye düşündüren bir isim, ama yüniseks gibi gelmedi bana pek. o yüzden kadındır diyorum. mesela ismet ismini duyunca "kadın mı erkek mi" diye düşünmezsin. ama kadın da çıkabilir. şensin de tam tersi. kadın mı erkek mi diye düşündürüyor ama bir tane şensin bulunca "haa kadın ismiymiş lan" diyosun. yani en azından bende öyle oldu. bence öyle. kadındır kadın.


  • der meister  (26.02.15 14:52:48) 
imzasının altına ms/mrs/mr yazmadıysa her türlü hitabı haketmiştir. yaz gitsin.


  • linwie  (26.02.15 14:53:44) 
ahaha, bu gerilimi ingilizce dersi hocam amber resne'ye telefonla ulaşmaya çalıştığımda yaşamıştım. embır mıdır amber midir ikilemi, türk çıkması.. anlayamazsınız.

samimi bir şekilde, ismine önceden rastlamadığını itiraf et, o alışıktır zaten.
  • ismail yk  (26.02.15 14:54:30 ~ 14:55:34) 
Ben de bakmadan önce "kesin erkektir" diye düşünmüştüm. Hele soyadıyla birleşince tammm bir erkek ismiydi %100. Sonra şeytan dürttü bi baktım, bi tane kadın fotoğrafı çıktı. Sonra işte kafam karıştı :(

Geçenlerde adı Mutlu olan birisi yine %100 erkek gibi gelmişti. Adamla onlarca mailleştik. Hepsinde Mutlu Bey dedim. O da düzeltmedi gerizekalı. Sonra onların grubuyla yüz yüze geldik, aa Mutlu Bey niye gelmedi dedim. Meğerse Mutlu Bey kadınmış :( "Mutlu benim" dedi kadın ajsdhakjh :D:D

Çok korkuyorum.
  • pandispanya  (26.02.15 14:55:01) 
Sayın + Soyadı (veya merhaba diye başlayabilirsin)


  • rencideedipadivar  (26.02.15 14:55:48) 
özel numaradan şirketini arayıp çıkan sekretere sorun şu kişinin bayan mı erkek mi diye, cevabı öğrenip iyi günler deyip kapatın bence. biraz ilkel ama rezil olmaktan iyidir.


  • tolga asp  (26.02.15 15:07:02) 
Merhabalar de direkt başka bişey yapma


  • indescribable  (26.02.15 15:43:52) 
şensin kadın ismi bence. şuhsun, alevsin falan bunlar erkeğe konulmuyor :)


  • pinkpeony  (26.02.15 15:54:43) 
Kocamın Ailesi dizisinde Şeniz isimli bir oyuncu var (Yeşim Salkım), bence Şensin de aynı ismin 2.Tekil Şahıs ile çekimlenmiş halidir diye düşünüp bayandır diyorum :d


  • mortingensitrayzee  (26.02.15 19:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.