[]

Kısa bir Londra seyahati, şehir içi ulaşım ve kalacak yer

Herkese selam;

Kısa bir gezimiz olacak 11-15 mart arası ( ya da 10-16 mart ) ama şimdi akılda sorular var ve yardımcı olursanız çok sevinirim,

Hyde park yakınlarında bir üniversite de görüşmem var, yolculuğun ana sebebi budur ama o bölgelerde kalacak yer fiyatları uçmuş gözüküyor, daha uzakta bir yerde kalsam ulaşım masrafları çok mu tutar ? astarı yüzünden pahalıya mı gelir? ulaşım demişken biraz araştırdım, oyster ve travelcard mevcut, hangisi neden desem kızar mısın duyuru ?

Bu arada mezuniyet sonrası bir sene çalışmış işi bırakıp yüksek lisansa devam etmek isteyen er kişisiyim. Bana bu süre boyunca kapısını açacak bir duyuru sakini var mıdır acep ?

Bir de bu kısa ziyarette nereleri gezmeli,görmeli ?

Londra'da ne yapmalı ? neyden kaçmalı ?

her türlü bilgi faydalı olacaktır :)

şimdiden herkese teşekkür ederim, selamlar

 
selam, şimdi öncelikle sorunuz bu seyehat için mi, temelli orada kalmak için mi?


  • cokponcik  (26.02.15 14:27:19) 
seyahat için, st christophers inn hammersmith veya shepherds bush u öneririm, kalabileceginiz en ucuz ve en kaliteli hosteldir 4 gun veya surekli kalacak yer bulana kadar. Gunlugu 10 pound civaridir ve şu siteden rezervasyon yapabilirsiniz
bookbeds.com

travelcard istanbuldaki biletler oyster ise normal akbildir. dolayısıyla depozitolu olan oysterı oneririm.

kalacak yer ise kişi başı 500 pound aylık, bundan asagıya bulamazsınız ev olarak londra içinde çok zordur.tavsiyem gelin kesinlessin yakınlarda bir yer bakın ve cıkın cunku ulasım cok pahalı. en kısa otobus yolculugu 1.5 pound tren yolculugu ise 2.6 pound
  • cokponcik  (26.02.15 14:34:12 ~ 14:34:23) 
@cokponcik sadece bu seyahat için :)


  • busuta  (26.02.15 14:34:54) 
Metro'yla hyde park'a kolayca gidebileceğiniz için oyster card alıp kolayca gidebilirsiniz. Equity Point Hostel'e bakabilirsiniz booking.com'dan. Oyster haftalık alırsanız 1-2 zone için 40 pound ediyor.

Londra'da yapılacaklar konusunda sözlükteki entry'lerden araştırıp kısa bir liste yapabilirsiniz. dünya yemekleri çok güzel, mutlaka deneyin.
  • kaset  (26.02.15 16:42:20) 
Ben daha gitmedim, Nisan'da 4 günlüğüne gitmeyi planladığım için netten araştırdığım bazı şeyleri paylaşayım dedim. Ulaşım için Oyster bana da daha mantıklı geldi, Travelcard günlük-haftalık şeklindeyken oyster dendiği gibi bizdeki akbil mantığında.

Tripomatic sitesini kullanmanı öneririm gezilecek yerler konusunda, oldukça pratik bir şekilde sana gezi planını çıkarıyor. Merkezde bir günü Tower of London, Buckingham gibi turistik yerlere ayırıp bir günü de eğer meraklısıysan British Museum, National Gallery, Tate gibi müzelere ayırabilirsin. Günübirlik Oxford ya da Cambridge'e gidebilirsin, biz de Oxford'a gideceğiz mesela. Yine Londra merkezi dışındaki yerleri gezmek istersen Stonehenge - Bath ya da Windsor Kalesi turları var, biz de bir günü Stonehenge ile Bath'a ayıracağız muhtemelen. Botanik parklarına ilgin varsa Kew Gardens'ı da görmeni öneririm.
  • dust in the wind  (26.02.15 17:06:54) 
kaset'e ek olarak equity point bir diger secenek olabilir sizin icin. orayı da denedim orası da guzel ancak fiyatları bir tık üstünde gibi geldi, ayrıca karttan cekimlerde her gun icin ayrı bir pound çekiyorlardı ve odaya internet almak için ayrıca gunluk 3 veya 4 pound bir ücret odemeniz gerekiyor. onun dısında chill out roomu falan güzel yani. metroya yurumek 10 dakika falan.


  • cokponcik  (26.02.15 17:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.