[]

bu kalaslık nasıl yok edilecek?

az önce bir videoda izledim,

spiker : sgk artık ilaçları ödemiyor
amca: yok yauuu 4 4lük ödüyor devlet.
spiker: resmi gazetede yazıyor ama?
amca: ya sen inanma onlara yalan onlar yalan gazete..
spiker: resmi gazete, devletin gazetesi bu?
amca: yalan onlar yalaan inanma. devlet işini dört dörtlük harika yapıyor!


bu adamların soyu nasıl tükenecek ya da nasıl değiştirilecek bu kafa yapısı ya? Pandoranın kutusu bile bu kadar kapalı değildi amk bu nedir ya?

 
sgk artık nasıl ilaçları ödemiyor? ilgili haber nerede var acaba?


  • dedim dedim de kime dedim  (26.02.15 10:41:13) 
Bu amcadan 5 tane var, bizden 1 tane.
Sonuç ve gidişat ortada.

Aysun ablanın kulakları çınlasın.
  • innerbliss  (26.02.15 10:42:24) 
İlgili video www.youtube.com


  • arockm  (26.02.15 10:42:35) 
@Dedim dedim, ilaclari degil, fizik tedavi vs artik paraliymis, haber onunla ilgiliydi.

Amcaya ben de ifrit oldum ya, bagnazlik mi desem, ne desem bilemedim
  • yuzır  (26.02.15 10:54:22) 
ilaç demişim ya aceleden, afedersiniz.


  • safepassage  (26.02.15 10:55:20) 
bu kalaslığın neden yokedilemeyeceğinin nedenlerinden biride şu "Bu amcadan 5 tane var, bizden 1 tane." kafası. Siz kimsiniz abi afedersinde ? nereden biliyorsun "sizde" bu kafadan adam olmadığını ?


  • arnatuile  (26.02.15 11:04:21) 
sen ve senin gibiler(@innerbliss) o adamı kalas olarak nitelemekten, aşağılamaktan vazgeçtiği zaman bitebilir.
abidik gazetesinde yazıyor denseydi yine aynı cevabı verecekti. adam gazete ismine değil, vereceği tepkiye odaklı. yani ne gazetesi dediler sana diye sorsan, duymadım-anlamadım falan diyecek adam. ki sizin bu adamı kalas olarak niteleme sebebiniz siyasi görüşünden dolayı. çok farklı bir durum olsaydı bu röportajda, ay ne tatlı amca falan diyecektiniz ama şimdi o amca kalas oldu sizin için.
siz bu bakış açısıyla kurtarırsınız bu bataklıktan ülkeyi belki. ne biliyim böyle kişilere oy hakkı vermessiniz falan. nasıl çözüm? sadece bilgililer(!) üniversite mezunları oy kullanır.
  • enkolaykullaniciadi  (26.02.15 12:00:22 ~ 12:11:18) 
@enkolaykullaniciadi verdiğin çözüm örneğinde bu adamı kalas olarak nitelendirmememizi önermişsin. Peki diyelim ki o şekilde sormadım, dedim ki bu tatlı amca neden böyle tek cevaba odaklanmış?
Bunun gibi milyon tane insan var ve birilerine uyup gidip oy kullanıyor? Nasıl çözülecek bana bunun cevabını ver o zaman şimdi.

Bu adamın sorgulama yeteneği yok ki? Lan acaba gerçekten yazmışlar mıdır, Resmi gazete nedir, bir bakayım düşüneyim de sonra cevap vereyim diyor mu? ya da der mi sence?

anca muhalefet olun işte.
  • safepassage  (26.02.15 12:25:47) 
adama hala potansiyel oy verici muamelesi yapıyorsun. yani seni ilgilendiren tek kısmı bu adamın senin istemediğin partiye oy vermesi. adam dese ki "ben safepassage in oy verdiği partiye vereceğim oyumu", bu adamı bilinçlendirmek ya da bilgilendirmek umurunda olmaz.

ayrıca aptal bir röportajdan böylesi genelleme kokan çıkarımlar yapmak zaten başlı başına yanlış. bunun daha beterini amerikalı vatandaşlardan yüzlerce çıkartabilirsiniz, sokak röportajlarından.
  • enkolaykullaniciadi  (26.02.15 12:39:30) 
zaman geçtikçe azalarak biterler diye düşünüyorum.


  • fransizkalanadam  (26.02.15 12:43:04) 
ya bi amerika diyosun, bi genelleme diyosun.
ben çözüm soruyorum sen bana bi kucak sorunla geliyorsun.
neyse, ha bu arada senin yaptığın genelleme daha berbat. "öyle olsaydı da böyle diyecektin" genellemesi nedir peki?

bana ne amerikadan arkadaş? benim ülkemdeki nüfusun büyük çoğunluğu böyle olduktan sonra nasıl gelişeceğim ben.

adamın sorgulama yetisi yok diyorum, gelmiş bana oy vereceği parti diyorsun. ben partiyi martiyi aşmışım, yemişim partisini. insanlıktan bahsediyorum.
kaç yaşındasın sen?
  • safepassage  (26.02.15 13:16:48 ~ 13:17:39) 
ben genelleme yapmıyorum, direkt sana söylüyorum senin derdin bu adamın akp ye oy veriyor olması. bu adam resmi gazeteyi bilmediği için değil, sorgulamadığı için değil akp ye oy verdiği için senin gözünde kalas. bu kadar net.


  • enkolaykullaniciadi  (26.02.15 15:19:40) 
hayır, sorgulama yapmadığı, burnunun dikine domuz gibi gittiği için kalas. bu kadar net.


  • safepassage  (26.02.15 15:31:44) 
@enkolaykullaniciadi

sorunun sorulma biçimi eleştirilebilir. "kalas" demesi hoş olmamış evet. ama ana problem yani @safepassage nin duyuruyu açmasına sebep olan akp seçmeninin ülkede olan biten şeyleri sorgulamaması. cumhurbaşkanına koşulsuz biat etmesi. ve maalesef sayıca fazla oldukları için ülkeyi bu zihniyetin yönetmesi. yani amaç videodaki amcayı yermek değil. her olumsuzluğu dine bağlayan laikçi teyzeler de bu amca kadar rahatsız edici. insanlar takım tutar gibi parti tuttuğu için, ülkenin seçmen profili düzeyi düşük olduğu için bu halde toplum.

yolsuzluklardan bahsedersin ama seçmen kendi aldığı sosyal yardım aksamadığı için umursamaz.
insanlar suçsuz yere hapse atılıyor, öldürülüyor. iç güvenlik yasasıyla bu durum daha da vahim olacak dersin ama a haber izleyip, yeni şafak okuyan adam bu durumu önemsemez.

ülke büyük bir kırılma yaşıyor. aşırı kutuplaşma var. birbirinden nefret eden iki ayrı %50 oluşuyor. tüm bunlara sebep olan kişi ise malum.
  • corneillus  (26.02.15 15:35:36) 
@enkolaykullaniciadi be türevleri bittiği zaman. ezberleyip de gelmiş yine bitti yani cümlesi bitti gördüğümüz üzere.

göte göt dediğimizde suçlu olmadığımız zaman yok edilecek.
  • violence  (26.02.15 16:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.