[]

buddy, mate, friend, man, dude...

Gibi hitaplar... Sadece yazdıklarım değil, aklınıza gelen ve günlük hayatta kullandığınız her türlüsü olabilir.

Tam anlamıyla bizdeki karşılıkları ne? Hangisi daha samimi ve içtendir? Ya da hangisi daha az samimi arkadaşlarımız için kullanılmalıdır?


 
Kullanımları ülkeden ülkeye değişiyor ama. Mate üzerinden konuşacak olursam, en çok ingiltere -güneyi- ve avustralya kullanıyor. Avustralyada özellikle aşırı kullanılır ve daha samimidir, bi nevi kanka veya bebe gibi, ingilterede ise daha genel kullanılır yoldan geçen birine mate diye seslenebilirsin veya yeni tanıştığın birine diyebilirsin.


  • Haldamir  (25.02.15 23:59:02 ~ 26.02.15 00:07:58) 
dostum, adamım, kardeş, kanka, kankilito, panpişko vs.
bro da var, o da güzeldir kullanım olarak.

  • anil  (25.02.15 23:59:30) 
Friend kullanimini hic duymadim, oyle bir kullanim olmayabilir. Ek olarak bro var.

Aralarinda bir siralama yok. Birebir turkce karsiliklari da yok. Hocam, hacim, moruk, dostum, kanka gibi. Bunlarin da arasinda bir samimiyet siralamasi yok.
  • f_d  (25.02.15 23:59:51 ~ 26.02.15 00:00:23) 
Lad (herif, genco, cocuk vs) ile gal (hatun, kiz, civir vs) var.


  • crown  (26.02.15 00:25:44) 
fella eski moda kankalar,
kollege bunun almancası (nasıl yazılıyor bilmiyorum)
homie, nigga jargonunda yandaş, çetedaş.
  • ismail yk  (26.02.15 01:53:57) 
Broyu rapciler ve zenciler kullaniyo.


  • baldur2  (26.02.15 05:31:56) 
Ülkeden ülkeye, nesilden nesile değişiyor. mate'i Haldamir'in dediğine ek olarak İskoçya'da çok kullanıyorlar. Bir tanıdık bir Amerikalı'ya mate demişti de adam garipsemişti "Korsan mıyız, niye bana böyle dedin" demişti.

Dude da biraz genç ve serseri işi. 30 yaş üstünün içip sapıtmadıkça veya iyice "enseye şaplak" moduna geçmedikçe pek kullanılmadığını söylemişti aynı Amerikalı kişi. Aynı kişi "buddy"yi de daha çok araya mesafe koymak istediğimiz kişilerde kullanıyormuş, ironik ironik kullanıyormuş ama belki de değişiyordur kullanımları oradan oraya, buradan buraya.

Lad ve lass var, bizdeki karşılığı "evlat" gibi; bir nevi "Evlat, şunu kaldırır mısın". Lad oğlanlar, lass kızlar için. İskoçya civarı'nda var kullanımı. Lassie de aslında "Kızçe" gibi bir şey.
  • aychovsky  (26.02.15 07:10:52) 
buddy - dost, arkadaştan öte
friend/mate - arkadaş (biri abd diğeri ingiliz)
man - adamım
dude - eleman (that dude derken mesela o eleman, bizim eleman gibi)
  • eindaclub  (26.02.15 08:36:03) 
cus, bro, homie, bazen bazen dawg.


  • yirtik foto  (26.02.15 08:43:08) 
"pal" var ama amerika icin cok mal bi kullanim galiba... dayim amerikali esinin yaninda bizle "pal" diye konusunca kadin inanilmaz uyuz oluyodu "soyle konusma" diye


  • littlejack  (26.02.15 09:54:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.