[]

rüya kontrol edebilmek. yetenek mi, lanet mi?

mesela 4 geceyi peşpeşe 3-4 saatlik uykularla geçiriyorum. 5. gün ise gece 10'da olduğum yerde sızıyorum. uyku düzenim bu şekilde sürüyor uzun bir süredir.

çok rüya görüyorum. rüyalar gerçek gibi geliyor. sanki uykudan uyanmışım gibi hissediyorum kendimi rüyada. "of lan yine uyuyamadık" gibi şeyler geçiyor aklımdan. sabahları yorgun uyanıyorum. rüyaların çoğunda uçuyorum. kendimi garip bi durumun içinde buluyorum. fakat biliyorum ki bu bir rüya ve evden kaçış oyunları tadında şeyler geçiyor başımdan. bazen kaçıyorum, bazen kovalıyorum, bazen de bir şeyi çözmeye çalışıyorum. karşımdaki kişiyi kontrol edemesem de çevreyi ve kendimi istediğim şekilde kullanabiliyorum.

baktım çok boka sarıyor, içinden çıkılmayacak bir hale giriyor, uyan diyorum kendime ve açıyorum gözlerimi. bazen kendimi görüyorum uyurken ve yanına gidip uyandırmaya çalışıyorum falan.

gördüğüm rüyalar bir süre aklımda kalıyor. kimisi bir anı gibi kalıyor, kimisi 1-2 saate gidiyor aklımdan. ama her türlü zihnimi meşgul ediyor bir sure.

uykumda konuştuğumu söyleyen de çok oldu. hatta sorulan sorulara cevap bile veriyormuşum.

şikayetçi değilim, ama aklıma takılıyor bazen; çoğu insanda olan bir durum mu yoksa nadir görülen bir şey mi diye. kıçım açıkta kalıyor da olabilir tabi...

 
  • anil  (25.02.15 22:06:57) 
Ya kusura bakma ama kendini özel hissetmeni gerektiren bir durum yok. Çok insanda oluyor bu. Ben de oluyor.


  • teritori  (25.02.15 22:12:01) 
'Bu herkeste olan bir şey değil mi ya?' demeye gelmiştim ki zaten yazmışlar. Takılma, gayet normal.


  • equine  (25.02.15 22:53:17) 
Rüyayı kontrol edebilmek ve bu şekilde rüya gördüğünün farkında olmak anil'in da yazdığı gibi lucid dreaming. Herkeste olan bir şey değil bu. İnsanlar bu hali yaşayabilmek için egzersizler yapıyorlar; hatta aplikasyonları bile var. O yüzden tadını çıkar bence.


  • Thredith  (25.02.15 22:58:57) 
uyku düzenin rüyalardan dolayı mı düzensiz? değilse uykusuzluk ve yorgunlukla da alakalı olabilir sanki.


  • kedi yavrusu  (25.02.15 23:52:55) 
lucid dreaming için ben de uğraşmıştım, rüya üzerinde tam kontrol sağlamak inanılmaz özel bir şey bence. tadını çıkarın.


  • zenciamacalismiyor  (26.02.15 00:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.