[]

kiralık ev - depozito

diyelim eve girerken bir aylık kira bedeli olarak 100 lira depozito verdik. üzerinden 4 yıl geçti. kiraya zam geldi ve kira 200 lira oldu. evden çıkarken ev sahibi bana 200 lira mı geri ödeyecek yoksa 100 lira mı?




 
Sözleşmede aksi yazılmadıysa verdiğin kadar. Yani 100 TL.


  • godless frog  (25.02.15 21:13:52) 
sözleşmede rakam belirtilmiyor, 'bir aylık kira bedeli' diye belirtiliyor.


  • leni 09  (25.02.15 21:16:59) 
Ama sözleşme yaparken aylık kira bedeli yazıyor, orda yazan o zamanki kira bedeli üzerinden verir.


  • hala mi ceren yahu  (25.02.15 21:19:40) 
iyi de, sözleşmede "bir aylık kira bedeli" diye bir ibare geçerken ben nasıl oluyor da evden çıkarken hala 100 lira alıyorum. benim evden cıktığım tarihte kira bedeli 200 lira.

şöyle düşünelim, doğalgazı açtırırken de sözleşme imzalıyoruz. 3-5 sene sonra doğalgazı kapattığımızda depozito olarak verdiğimiz rakamın çok çok üstünde bir rakam alıyoruz.
  • leni 09  (25.02.15 21:39:13 ~ 21:39:30) 
işte bu yüzden dolar olarak vermek en mantıklısı. ama malesef verdiğin parayı alıyorsun


  • sta  (25.02.15 22:25:01) 
Doğalgazı kapattırırken fazla para falan almıyoruz. Hatta taşındıktan sonra yeniden açtırırken eski açtırdığımızın depozitosu daha düşük olduğu için üstüne fazla para ödüyoruz.


  • hala mi ceren yahu  (26.02.15 07:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.