[]

Dell Inspiron 6400'e windows / kurdum ve çok yavaş, nasıl hızlandırılır?

RAM'i 2 GB, sistem türü 32 bit.
Hard diski ise 80 GB.
Aslında windows XP kullanıyordum ama artık onun süresi dolmuşmuş. Güncelleme yapmıyormuş galiba. Ben de 7 kurdum.

Şimdi bu bilgisayarın hızlanması için yapabileceğim bir şey var mı? Ne kadara mal olur?

 
www.crucial.com şu siteden bak ram eklenebiliuyor mu diye.

İşlemciyi de yazmamışsın. Xp evet artık destek yok ama desteği napacaksın ki, güncellemeleri yüklersin. O bilgisayar o iyi giderdi.

Yavaşlamamas içimn her gün çerezleri temizlemek, disk birleştirmek gibi şyler. Harddisk dolu değilse azlığı pek önemli değil.

Yavaşlıkla kastettiğin mesela şu an takılmalar oluyorsa, ekran donuyor fare yavaş ilerliyorsa ram in yetmemesindne olabilir. Ama ram yetiyorsa işlemci ısınıyordur, multigpramming kaldıramıyordur. İşlemci macunu temizlezmek değiştirmek filan iyi gelir.
  • Cursed Chico  (25.02.15 20:46:08) 
@Cursed Chico,
XP nin süresi dolunca uyarı çıkmıştı. Bilgisayar risk altında olacak falan diye.
Güncellemeleri nasıl yükleyeceğim? Otomatik olmayacak mı?

XP'ye dönecek olsam, sorunsuz idare edebilir miyim?
  • gijilti  (25.02.15 20:52:32) 
2014 nisanda desteği son buldu. O güne kadfar olan güncellemeleri alınabiliyor ama artık güncelleme çıkarmıyor. Antivirüs vs kullanılarak güvenli olunabilir.

Bazı yöntemler de var,xp ye benzer işletim sistemine güncelleme çıkarmaya devam ediyor, onları almak gibi.

Otomatik olacak güncellemeler yine.

Xp hala en popüler işletim sistemlerinden. Sorun çıkmayacaktır.
  • Cursed Chico  (25.02.15 22:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.