[]

Satranç Nasıl Öğrenilir?

En iyi ve etkili öğrenmek için bir site, iphone uygulaması, ekitap vs önerileriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler...


 
temel kuralları basittir. taşların nasıl hamle yaptığını öğrendikten sonra bol pratik yaparsan öğrenirsin. senin stratejilerine bakıyor çünkü. tabi böyle kitapçıklar, dizili oyunlar falan oluyor, hamle hamle yazılı böyle. onlardan da çalışılabilir işe yarıyordur herhalde. tamamen amatörüm.


  • anil  (25.02.15 19:14:59) 
satrancın kurallarını bilirseniz, hangi taş nereye nasıl gider vs zaten öğrenmiş oluyorsunuz.

Sanırım sizin demek istediğiniz "iyi oynamak için ne yapmalıyım?" gibi bir şey.

Bunun da cevabı kendinize denk ya da kendinizden daha iyi seviyede birisiyle pratik yapmakta, bol bol oynamakta saklı.
  • leni 09  (25.02.15 19:17:28) 
Chess.com'a üye olup orada online oynayabilirsiniz. 1000 puanla başlıyorsunuz, kazandıkça puanınız artıyor, kaybettikçe de azalıyor haliyle. Ama güzel kısmı şu, @leni 09'un dediği gibi chess.com da sizi size denk biriyle eşleştiriyor. Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi, temel kuralları öğrendikten sonra (taşların hareket biçimleri, rok nedir - nasıl yapılır - hangi durumlarda yapılamaz, piyonu terfi ettirme, çatal atma, berabere (stalemate) nedir vb vb) bolca pratik yapmanız gerek. Ve en önemlisi, sizden daha az pratiğe sahip biriyle sürekli oynamanız size pek bir şey kazandırmaz. Daima sizden 1 adım ileride olanlarla oynayıp onlardan bir şeyler öğrenmeye bakın. Ayrıca bilgisayarlarda hali hazırda yüklü olan satranç programlarını da deneyebilirsiniz. Siz güçlendikçe zorluk derecesini arttırırsınız (Windows için arama çubuğuna "chess" yazın, mac için spotlight'ta yine "chess" veya "satranç" yazın).


  • gonion  (25.02.15 19:52:31) 
satranç oyna. mümkünse tanıdığın-denk insanlarla.


  • reavelyn  (25.02.15 19:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.