[]

Satın Alma Departmanı Mülakatında nerden vurmalıyım?

Selamlar,

Büyük bir firmada satın alma departmanı part time pozisyonu için görüşmeye çağırıldım. HR ile olan mülakatı geçtim. Şimdi Purchase için Birim Müdürü ile bir görüşmem olacak diye tahmin ediyorum.

Satın Alma dpt olmasına rağmen merak ettiğim konu part time olarak iş görüşmesinde neye vurgu yapmalıyım? Uzun vadede kariyer hedefim de Satış Departmanı olduğu için Satın alma konusunda çok hevesliyim. Kafamda şunları kurguladım

+ Çalışkan Yönüm, +Akıcı Dil Bilmem(müdür yabancı) , +PC Skills, +Çabuk Öğrenmem, +Kararlı olmam, +Özgüven sahibi olmam

Sizce mülakata temel girerken temel gereksinim olarak bunları mı söylemeliyim.

 
insanlarla kolay iletişim kurabildiğinden bahsetmelisin. hem tedarikçilerle hem de satın almadan talepte bulunan diğer departmanlardakilerle iyi anlaşabiliyor olman lazım.

iş bitiricilik zaten söylenmiş

bir de zaman yönetimi önemlidir, üretim yanlış hesap yapar son anda acil sipariş geçer - satış büyük bir iş bitirir öngörülenin 2 katı mal alman gerekir vs vs. bunlar da son top hep satınalmadadır o yüzden zaman kısıtlaması olmasına rağmen becerebiliyor, stres yapıp sıçmıyor olman lazım.

eğer daha önce çalıştıysanız önceki işinizden ya da aile-okul-sosyal hayatınızdan yukarıdaki özelliklerinizi kullandığınız bir kaç örnek olay düşünün.

+ yönlerim şunlar bunlar derken bana bir iki örnek ver derse hazırlıklı olun

yılların satınalmacısı konuştu...
  • yimirta  (25.02.15 16:36:55) 
teknik satın almadan anlıyorsanız bunu özellikle belirtin. satın alma için genelde "3 firmadan teklif topla, en düşüğünü seç" yaklaşımından bahsedilir. bunun doğru olmadığını; satın almanın, tedarikçilerle uzun vadeli işbirliğine dayandığını ve fiyatları sürekli takip etmek olduğunu söyleyin. Dolayısıyla önplana çıkarmanız gereken özellikleriniz; iletişim beceriniz, fiyat hafızanız ve teknik bilginiz & araştırma hevesiniz olmalıdır.


  • pozzecco  (25.02.15 17:23:31) 
yardımlar için herkese teşekkürler :)


  • afrodizyak etkisi  (02.03.15 16:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.