[]

spor salonunda program yaptılar ama...

kilo vermek istiyorum dedim, tamam dediler, kilom boyum ölçülmeden direk şunu verdiler:
yürüyüş x 20 dk
eliptik b. x 15 dk
yatay b. x 15 dk

mekik - 3 x 15
ters mekik 3 x 15
çakı - 3 x 15

yana eğilme 4 x 20
twist 4 x 20

şimdi ne hızda koşucam, eliptikte ve diğerinde nasıl bir yol izlicem bilmiyorum. gidip öyle çevirip geliyorum. aletler var sıkıntı yok, ama düzgün bir program da yok. ne yiyeceğim onu da bilmiyorum. bir kaynak söyleyecek olan, veya ankara'da program yaptırabileceğim bir yer bilen var mı?

not: 1.81 boy, 96 kilo

danke.

 
valla bu hareketlerle kilo filan verilmez bence. hele ki ortadaki üçlü ile. başlangıç seviyesi bir vücut geliştirme programı, kardiyo ve en önemlisi iyi bir diyet ile başarılı olma ihtimaliniz çok daha yüksek.

ingilizcen varsa zaten forumlarda bilgi çok, örneğin:
www.muscletalk.co.uk
  • n62  (25.02.15 14:54:00) 
o salonu bırak abi


  • ismail yk  (25.02.15 14:54:00) 
dostum yazan hoca biraz sıkıntılı. kilo vermen için nabzı arttıran egzersizler önerilir belki duymuşsundur. spor geçmişini bilmiyorum fiziki durumunu da ama oraya bir yarım saat koşu eklemek şart. hatta ilk bir hafta on gün koş sonra yavaştan hafif kilolarla ağırlıklara da gir bol tekrarlarla. amaç kalori yakmak neticede.


  • the game  (25.02.15 15:02:17) 
paniğe gerek yok. verdikleri program seni biraz ısındırmak için verilmiş. muhtemelen daha önce düzenli spor yapmadığını söyledin yada hoca anladı. üzerindeki hamlığı atman için böyle bir başlangıç yapmış. 1-2 hafta sonra değiştirir.
ilk günden ağırlığın altına yatırmaması normal. eliptik falan iyi ter attırır. yana eğilmeler ve mekikler ilk günler zor gelir. ağrıların olur ama zamanla açılacaksın.

salon işini ne yaptın? daha önceki duyurunda salon arıyordun?
  • corneillus  (25.02.15 15:03:51) 
o kiloyla mekik ve ters mekik veren insan spor sağlığıyla ilgili bir şey bilmiyordur abi.


  • ismail yk  (25.02.15 15:05:25) 
@cornellius valla işte bizim buralarda bir salona kaydoldum ama biraz ilgi sıkıntısı var gibi. yani programı sonra da değiştireceğiz falan da demediler. al bunu yap dediler verdiler.

eliptik hariç vücudun zorlandığını da hissetmiyorum, öyle git gel yapıyorum ama ne bileyim.

ağırlığa yatamıyorum çünkü fıtık olma tehlikem var, onu belirttim. zayıflamak mı istiyorsun dediler evet dedim al bunları yap dediler :)

yakınlarda da şu büyük salonlardan hiç yok, en yakın kentparktaki galiba, o da 25 km nereden baksan :D
  • passion rules the game  (25.02.15 15:06:35 ~ 15:07:12) 
zayıflamak istiyorsan kardiyo şart. eliptik candır. belli bir temponun altına düşmemeye çalış. yana eğilme ve twist ise bel çevresini esnetmek ve yakmak için faydalı.

salon konusunda daha önce de yazmıştım. antrenör ilgili değilse sorun olabilir. açıkça konuş. seni bilgilendirmesini iste. beklentilerini anlat. baktın olmuyor değiştirirsin. ama program ilk hafta için çok absürt değil.
  • corneillus  (25.02.15 15:10:49) 
eve de eliptik almıştım baya bir paya bayılıp geçen sene ama askılık olmuştu. tekrar kurayım onu. salonla da bir konuşayım bakalım olmadı macfit'e falan yönelirim.


  • passion rules the game  (25.02.15 15:13:19) 
macfit armada çok kalabalık ve orada da hocaların ilgilendiği yok zira orada amaç insanları personal trainera yönlendirmek. fitness forumlarında başlangıç programları oluyor oralardan da bakabilirsiniz. ya da macfit'in programlarına gidip tesisi görmek bilgi almak istiyorum dediğinizde de alabilirsiniz

başlangıçta 20 dk koşu (max. 6) sonrasında ağırlık(3 x20) ve 15 dk eliptikle kapanış veriyorlar genel olarak.
  • patiska  (25.02.15 15:19:34) 
bölgesel incelme diye bir şey yok. 10 kg yağ/kas dokusu yakıp hala göbeğinden kurtulamadığında daha çok kardiyo ile daha da zayıflamaya yöneleceksin muhtemelen, ki o kadar salonda vakit harcayıp kenara birkaç kg kas kütlesi atmamak da mantıksız.


  • ismail yk  (25.02.15 15:19:45) 
fıtık olacağın varsayımıyla da gitme, ağırlık kaldırmanın başlangıç seviyelerinde takılabilirsin.


  • ismail yk  (25.02.15 15:24:15) 
valla bu spor işlerinden hiç anlamıyorum, artık uzak da olsa gidip işinin ehli birine program yaptırsam iyi olacak herhalde. diyetisyene de gideceğim gerçi. ufak ufak ağırlık da başlarım herhalde.

ankamall'deki personal trainer'ın maliyeti ne kadar? kötü bişey mi?
  • passion rules the game  (25.02.15 15:26:55 ~ 15:27:20) 
program öyle çok da mantıksız görünmedi bana açıkcası - hem gene başlangıç programı için boyunu, kilonu ölçmelerine niye gerek olsun ki?


  • kulkke  (25.02.15 15:40:38 ~ 16:12:56) 
ya ne bilim bütün büyük spor salonları ölçüyor vs. gerekli bişi değil mi ki?


  • passion rules the game  (25.02.15 15:52:35) 
macfit de aynısını yapıyor. eline bir program verip seni aletlerle baş başa bırakıyorlar.
boyunu kilonu ölçmelerinin yararı yag oranının nerelerde yoğunlaştığına bakmak, esnekliğini ölçmek, nabzını ölçmek vs vs... buna göre de bir program çıkarılması gerekiyor bence ki daha önce bana böyle yapılmıştı ve belli aralıklarla tekrarlanmıştı bu işlem ne kadar ilerlediğimi görmek için.

  • 65 derece  (25.02.15 15:52:44 ~ 15:54:54) 
boy ve kilo ölçümüne takılma abi, boyunu kalıbını görüp amacını anlamışlardır.
asıl sorun yönlendirdikleri programın etkinliğinde.
içinde dips, bench press, squat, deadlift, barfiks varyasyonları gibi güç çalışmalarının olmadığı her nevi kilo verme faaliyeti eksiktir.
90+ kiloyla koşu bantlarında tangır tungur koşmanın anlamı yok, bel çevren yağlı diye bel hizasında kırılma bükülme yapan twist, mekik gibi hareketlere yönlendirilmen de.. bu programı yapan insanın, insan bedeniyle alakalı en ufak bir fikri olmadığı anlamına geliyor.
şınav çekerken karın kaslarını mekikten daha doğru ve verimli çalıştırıyorsun mesela. 20 saniye edebinle plank yapsan çok daha emniyetliyken.. ters mekikle belini zorluyorsun. mantıksız olan bunlar.
ayrıca tekrar etmem gerekiyor, BÖLGESEL İNCELME DİYE BİR ŞEY YOK; YA BÜTÜN UZUVLAR YA HİÇBİRİSİ.
  • ismail yk  (25.02.15 16:02:35) 
spor geçmişin yoksa normal program.. 1 aya kalmadan aletli hareketlere geçersin.
önce ısınman lazım, kalbinin ciğerinin tempoya alışması lazım

  • joe dalton  (25.02.15 16:04:22) 
ismail yk dediklerin mantıklı tabi :) ben bir macfit'e de gideyim onlar ne önerecekler bakalım :)

harbi tangur tungur koşuyorum ya koşu bandı üstünde zebellah gibi :)
  • passion rules the game  (25.02.15 16:05:26) 
Salona girdiğin gün bench press, squat, deadlift yapman gerektiğini söyleyenlerden uzak dur.


  • corneillus  (25.02.15 19:28:38) 
salona girdiğin gün eline boş barı tutuşturup düzgün formda squat yapmayı öğretmeyen salonlardan uzak dur.
roket cerrahisi değil, basit, altı üstü ağırlık kaldırıyorsun. spor geçmişin yoksa asıl yapman gereken şey koşmamak, saçma kardiyolarda fazladan 25 kg ağırlıkla eklemlerini zorlamamak. koşu bandını eğimli yapar, tempolu yürürsün, koşman bile gereksiz. eğer illa kardiyo abanayım dersen kıyısından başlayarak, tın tın. sonra hiit denen mefhum üzerinden gidersin.

spora gidip daha hala jelibon götlü takılmak isteyenler 3-5 ay koşu bandında, 1-2 yıl curl rack civarında takılabilir tabii.
i.imgur.com
kırmızı pandalar kadar bile olamayan tipler onlar.
  • ismail yk  (25.02.15 20:12:19) 
Adama 1-2 haftalık başlangıç programı vermişler. 3 5 ay bunu yapsın diyen yok. Memlekette herkes herşeyin uzmanı zaten.


  • corneillus  (25.02.15 20:18:56) 
abi sen 1.81 boy, 96 kilo ile gidince haliyle ilkokul beden eğitimi programı vermiş.
1.81 boy, 50 kilo ile sarışın mavi göz gitseydin her gün özel aletlerin kullanımını anlatırdı sana :) şaka maka internetten bak cogu hoca diye girenler sagdan soldan sporla ilgisi olmayan tipler de olabiliyor.

  • isminivermekistemeyensuser  (25.02.15 20:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.