[]

Kredi Kartı Dolandırıcılığı

Merhabalar,

Acı ama gerçek bir olay hakkında fikirlerinizi rica ediyorum.
Çok yakın bir arkadaşım, bankalarla sık sık çalıştığı bir işi olması nedeniyle müdürleri falan tanıyordu. 2 gün evvel bu müdürlerden biri facebook hesabından "x gel senin kartlara şu bonusları yükleyelim, kullanım tarihleri geçecek bari sen faydalan" diye mesaj atıyor. Benim arkadaş da kredi kartı numaralarını veriyor bu müdüre.. Müdür garip şekilde şifreleri de istiyor, arkadaş adama çok güvendiğinden veriyor bunları da..
1 gün sonra bu müdürün hesabının hacklendiği, arkadaşımın da tüm kredi kartlarına internet üstünden harcamaların girdiği görülüyor.
Çocuk savcılığa başvurdu, kartları iptal etti.

Bir avukata danışmış, "parayı geri alamazsın kendi rızanla şifreleri de vermişsin" demiş..

Ben ise, dolandırıcılık mağduru olduğunu ve parayı iade edebilecekerini düşünüyorum.
Siz ne diyorsunuz?

 
internet harcamasının kredi kartı şifresiyle alakası yok ki... kredi kartı numarası ve arkadaki 3 haneli güvenlik numarası yeterli.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (25.02.15 10:38:21) 
kendi rızasıyla verince işler kötü oluyordu. umutsuzluk vermek istemem ama iş zor be.


  • ceycey e  (25.02.15 10:38:24) 
alışveriş yaptığı sitelere ulaşıp iptal etmeyi denemeli. bankayı arayıp her ödemenin dekont nosunu öğrenerek, alışveriş iptalini talep edin.


  • ceycey e  (25.02.15 10:39:46) 
@benim adim kerim hepinizi severim: Sadece internet harcaması olmayabilir.. Şifreyi aldıklarına göre tünel boka çıkıyor gibi..
@ceycey e: Ya ben de çocuğu üzmek istemiyorum ama, ne diyeyim bilemedim. Sonuçta dolandırılıyorsun, rıza burada etken mi? Kandırılmışsın..

  • quaker  (25.02.15 10:40:11) 
Abi benim bildiğim kredi kartı şifresini bilse de bi bok yapamaz kredi kartı olmadan. Güvenli alışveriş siteleri oluyor internette, oralarda cep telefonuna mesaj gelir, onaylarsan işlemi kredi kartım çalındı falan diye iptal edemezsin çünkü cep telefonundan onay vermişsindir. Ama güvenli alışveriş olmayan sitelerde sadece kredi kartı no, son kullanma tarihi ve arkadaki 3 haneli numarayla hiçbir onay olmadan alışveriş yapılabilir. Farkedersen bu alışverişi yapan ben değilim, bir restoranda kredi kartımı verdiğimde filan birileri kenara not almış numaramı harcama yapmış dersin. İptal ettirirsin. Daha sonrası banka ile alışveriş yapılan mekan arasındadır.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (25.02.15 10:45:25) 
Arkadaşın bana söylemediği detaylar olabilir.
Belki ne kadar bilgi varsa verdi ama utandığından söylemiyor..
Bakalım ne olacak sonu..
  • quaker  (25.02.15 11:15:49) 
bazı pos cihazlarında kart numarası ve şifre girerek işlem yapılabiliyor,3D secure olması şart değil,geçmiş olsun.


  • penaltikurtaranmelo  (25.02.15 11:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.