[]

Arabadan anlayanlar ! arabamın çalışmaması ?

merhabalar,

aracım son 3-4 gündür çok zor çalışıyor. önceden böyle bir durum yoktu ama birden çıktı. marşa basıyorum ama ateşleme baya bir zor yapıyor. "tırtırtırıtr.." ediyor en az 5 saniye zorlarsam anca çalışıyor. yolda kalırım diye tedirgin oldum size sorayım dedim.

marş kömürü, yakıt, buji vs. bu neyle alakalıdır sizce?

not: aküye baktırdım, iyi durumu.
araç modeli:2004 model honda jazz 1.4 lpgli

 
Marş motoru veya soğuk havadan diyeceğim ama gece buz tutuyor mu?


  • me gusta  (24.02.15 20:38:55) 
akünün durumu iyiyse sırada bujiler ve sonra da enjektörler var. bunların da kontrolü yapılmalı. kaç km'de ve en son ne zaman servise girdi?


  • carliston  (24.02.15 20:45:33) 
sıralı sistemse başlangıçta benzinle çalıştığı için benzin miktarı az ise böyle yapabiliyor. birde benzin miktarını çeyrek depodan aşağıya tutmamaya çalışın, yakıt pompasını yakabilirsiniz.

yağın inceliğini de kontrol etmek gerek. bujilerden olacağını sanmıyorum içine su falan almadığı sürece. yinede eski ise bir ustaya göstermek gerekir.
  • always independent  (24.02.15 20:47:04) 
araç 170 binde. kasım ayında ağır bakıma girdi. hepsi değişti filtre yağ ve bujiler. havalar soğuk oluyor aslında ama öğle vakti de yapıyor aynı şeyi. ama bazen kullandıktan 10 dk. sonra yapmıyor. çeyrek depo benzin vardı. benzin ve gaz kullanımımı hep değişik markalardan yapıyorum, pek dikkat etmiyorum açıkçası.


  • discopolice  (24.02.15 20:54:24) 
benim arabada da vardı öyle bir şey. marş motorunu değiştirdiler.
servisinde bayağı pahalıya gelmişti. sanayide daha uygun çözülür belki.
(bujiler değişmese buji diyeceğim de...)
  • firez  (24.02.15 21:11:18) 
Buji kablolari degismedi mi?

Ben yerinde olsam akuyu yine de degisirdim. Bir de yakit pompasi ve bogaz kelebegine baktir.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (24.02.15 21:37:35) 
madem öyle, normal çalışmasında bir sıkıntı ve motor arıza ışığını yaktıracak bir sensör arızasının olmadığını varsayarak mekanik sistemlerden sıradan gidelim yine:

- bujilerin değişmiş olsalar bile orijinal olmaması ihtimali var. standart olmayan buji tırnak aralıkları ateşlemeyi etkiler.
- buji kabloları da mutlaka kontrol edilmeli.
- sorun bu değilse firez'in dediği gibi marş motorundan olabilir. motor sağlamsa elektrik bağlantıları kontrol edilmeli.

sorun bu da değilse;

"ama bazen kullandıktan 10 dk. sonra yapmıyor." demişsin. şimdi eğer her kullanımdan kısa süre sonra sorunsuz çalışıyorsa yakıt sisteminden, muhtemelen de yakıt pompasından, enjektörlerden ve lpg'li olduğu için sübaplardan şüphelenmek lazım. ama buralar işin masraflı kısımlarına gider. yok ara ara herhangi bir zamanda düzelip hemen çalışıyorsa immobilizer sisteminden ve/veya kontak soketinden kaynaklı basit bir sorun olabilir. durum buysa iyi bir elektrikçinin görmesi gerekir. kasaba denk gelmeyin.

yine de en başa dönüp sıfır ve güçlü bir aküyle denemek gerekebilir. üzerindeki akünün marş sırasında en az 10 volt potansiyel üretebiliyor olması gerekli. daha düşük voltaj görürseniz sorun yüksek ihtimalle aküden.
  • carliston  (24.02.15 21:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.