[]

Salataya giriş 101

İyi akşamlar. Kendimi ot yemeye alıştırıyorum. Öğrenci evinde yapabileceğim beğendiğiniz/favori salatalar neler? Yıllardır sebzeden salatadan uzak durdum, beslenme alışkanlığımı değiştirmek istiyorum. Tarifleri ya da sadece isimleri de yeterli :)




 
çoban salata en sevdiğim.


  • sta  (24.02.15 20:39:15) 
sana çılgın salata ustası olarak her şeyi koyabilirsin diyorum :)
yaratıcı ol
en son zamanlardaki favori salatam
çiğ ıspanak,marul, ince ince doğranmış karnıbaharın çiçek kısımları, küp küp dogranmıs avokado, maydanoz, nane, rendelenmiş kereviz üzerine biraz portakal suyula ovuyorum, rendelenmiş/ dilimlenmiş havuç.
salata da soslar çok önemli mesela bu salatayı güzel bir nar ekşisi ve zeytin yağı ile soslandırıyorum.
  • fasulyek  (24.02.15 20:42:18) 
salata sosları farklı tarifler için mucize lezzetlere bakabilirsin


  • fasulyek  (24.02.15 20:42:49) 
roka + kuru soğan + bol zeytinyağı ve limon.


  • teknikekip  (24.02.15 20:45:03) 
karnıbahar- ıspanak- kereviz çiğ çok daha güzel
kereviz rendesi ceviz nar ekşisi hmmms

  • fasulyek  (24.02.15 20:46:42) 
@fasulyek sebzelere yeni alışıyorum, direkt çiğ girebilir miyim emin değilim :/


  • me gusta  (24.02.15 20:48:14) 
Domates salatalık soğan nane maydonoz dere otu beyaz peynir mısır peynir yerine Ton Balığı marul zeytinyağı limon az tuz

Mis ha bi de biber olabilir
  • indescribable  (24.02.15 20:56:32) 
ıspanaktan başla yeşillik zaten. ama diğerlerini denemekten de çekinme çünkü çiğken tadları pişmişleri gibi keskin değil. bu söylediğim salata pek çok er kişisinde denenmiştir. karnıbaharı peynir sanan insna oldu desem :).


  • fasulyek  (24.02.15 20:57:31) 
-Yoğurtlu semizotu salatası
-Yoğurtlu deniz börülcesi salatası

  • kill_them_all  (24.02.15 21:41:13) 
meksika fasulyesi, köz biber, taze nane, yeşil soğan, haşlanmış mısırla hem rengarenk hem de güzel/besleyici bir salata yapmak mümkün. ben bazen domates ve kıvırcık da koyuyorum.

karnıbahardan nefret eden biri olarak şu şekilde tüketmenin kolayını buldum. ya kısır yapıyorum: çiğken robotta çekip bulgur büyüklüğüne gelince tavada çok az yağla çevirirseniz, o size tadı olmayan bir boş malzeme oluyor. kısıra koyduğunuz herşeyi (biber salçası, nane, domates, taze soğan, limon, yeşillik, hatta nar ekşisi falan) eklediğinizde, gayet güzel kandırıyor insanı, kısır tadı geliyor.

ikinci olarak yine karnıbahardan patates püresi: haşlayıp, pınar süt tozu ve sütle blendar'dan geçirip, çok az da baharat ve sarımsak koyunca, bildiğiniz patates püresi oluyor. etin yanına patates püresi gibi, ama aslında sebze. yine çok güzel kandırmanız mümkün oluyor kendinizi, hem lezzetli hem doyurucu, hem de sağlıklı.
  • cedilla  (24.02.15 21:57:19 ~ 21:59:29) 
Bakliyat salataları da yapabilirsiniz. Yaptığınız sadece ottan mamul salatalara (tavukulu ya da balikli degil)haşlanmış buğday, bulgur veya börülce eklemeyi deneyin.


  • balik kraker  (24.02.15 23:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.