[]

Arkadaşlık ilişkileri / Uzun biraz ama şahsım için önemli..

Biraz uzunca olacak ama fikir verirseniz çok memnun olurum zira durumu ben mi abartıyorum yoksa davranışım cidden aptallık mı yüzüme vurulması gerek..

Uzun yıllardır (7 yıl) arkadaşım olan biri var, aramızda hiçbir zaman para lafı yapılmamıştır, bazen bende oldu benden oldu, bazen onda para oldu hiç düşünmeden saçtı.. Buluşmalarımızın çoğunda ilk oturduğumuz yerde hesabı birimiz ödediysek ikinci de diğerimiz ödedik, sen şu kadar vermiştin ben bu kadar verdim gibi bir muhabbet bir kere olsun yaşamadık..

Yaptıklarım, aldıklarım gerçekten hiç mühim değil ama derdimi anlamanız açısından birkaç örnek vermem gerekiyor..

Aşağı yukarı 1 - 1,5 yıldır dışarı çok az çıkarız, genelde onun evdeyiz hep evlendiği ve çalışmadığı için haliyle ev masrafı vs. sürekli dışarı çıkamıyoruz, ben ona gidiyorum oturuyoruz, birkaç sefer elim boş gittim sadece onun haricinde tatlıdır, pidedir artık duruma göre elim hep dolu gittim..

Evlendiğinde altın haricinde ev hediyesi olarak öyle sıradan bir şey almak istemedim ve çok istediği bir ev aksesuarı aldım durumumu zorlayarak..
Doğumgününde yine çok istediği bir şeyi aldım, yılbaşı hediyesi olarak param yoktu ama alabileceğim en düzgün şeyi almaya çalıştım araştırdım her yeri dolandım ve aldığım hediyeyi çok beğendi..

Ondan bana gelenleri detaylı yazmayacağım maddi olarak ne olduğunu bilemem tabii ama aldığı hediyelerde hep ortak bir şey var; benim asla kullanmayacağım eşyalar, mesela takmamın mümkün olmadığı bir kolye, hiç tarzım olmayan bir tişört vs.
Maddi olarak bakmıyorum çünkü bunları aldığı parayla benim hoşuma gidebilecek bir şey alabilir, yani sahaflara gidip 5 liraya bir kitap bile alsa benim bundan ne kadar memnun olacağımı bilir, beni yıllardır tanıyor çok da iyi tanıyor, bu yüzden bu hediye olayında umursanmadığımı hissetmeye başladım, bir kere iki kere olan bir şey değil çünkü..

Yani bana hediye seçmiyor aslında sadece hediye almış olmak için alıyor, hiç almasa bu kadar koymaz ki geçen doğumgünümde almadı mesela doğumgünü kutlaması yapan biri olmadığım için kimseden de hediye beklemiyorum ama dediğim gibi almamasını almasına tercih eder haldeyim, zaten kutlamak için de aramamıştı ben bir şey sormak için onu aradığımda kutladı parasının olmadığını eline para geçer geçmez alacağını söyledi ben de mühim olmadığını vs. söyledim neyse geçti gitti..

Bunların hepsini teker teker düşünmemin sebebi olan olay da en son yaşanan:
Kendisi hamile kaldığı an ben ileride durumum olmaz belki diye yavaştan hediyeleri almaya başladım, onun haber yoktu bir iki şey aldığımı biliyordu sadece, işte bebek doğdu hediyeleri toparladım ki içinde sadece kıyafet değil bir bebeğin ihtiyacı olacak her şey var, zıbınından sümük temizleyicisine, patiğinden pişik kremine, biberonuna, ateş ölçerine, yani gözümün önüne gelen her şeyi aldım..
Bunlar bayağı birikmiş sonunda şaşırdım iki koca kutu olmuş ki kaynanası bile neredeyse hiçbir şey almadı, annesi sürekli bir şeyler ördü çok fazla ve güzel şeyler yaptı gerçekten..

Neyse götürdüğümde de hepsini beğendiler hep kullanıyorlar hatta annesi çok şaşırdı ve biraz mahcup oldu çok şey aldığımı görünce..
Geçenlerde arkadaşımla yoldayken şöyle bir cümle kurdu: Anneme hediye aldım ya bebek için çok şey yaptı çok uğraştı.. Yani hiç böyle olacağını tahmin etmezdim ama içime oturdu resmen, yine söylüyorum aldıklarımda yaptıklarımda değilim ama bu sanki benim yok sayılmam gibi geldi, belli etmedim tabii ama inanılmaz bozuldum.. Annesine hediye alması değil mesele yanlış anlamayın ama kurduğu cümle çok etkiledi beni ve birden soğudum kızdan.. İşte bu yazdıklarımın hepsi bir bir geldi gözümün önüne ve salak yerine konmuş gibi hissettim kendimi..

Mesela ileride durumum olmaz diye doğumgünü için hediyesini hazırladım geçtiğimiz aylarda, çok istediği bir şey var, ve üretimi yok, daha önce birkaç yere sormuştu yapılabilir mi diye çok para istediler, ben onunla uğraştım ve istediği şeyi hazırladım kenara kaldırdım ve şuan o hediyeyi ona vermemeyi düşünüyorum ki muhtemelen vermeyeceğim..

Büyük ihtimalle de bir daha ona hiçbir şey almak içimden gelmez bebeğe dayanamam hala her gördüğümü almaya devam ediyorum çok sevdim veleti ama annesine karşı böyle bir tavrım oluştu ister istemez..

Çok mu abartmışım ne yapmışım bilmiyorum bir yardım edin..

Telefondan girdiğim için hatalarım olabilir daha sonra düzelteceğim, bilgisayardan sözlüğe giremiyor oraya giremediğim için buraya da gelemiyorum..

Teşekkürler..

 
abartmadan vermek gerek. karsılık bekleyince olmuyor çünkü. öylesine almasa bile zevkini anlmayabilir.
ablam 25 yıllık beraberliğimiz süresince bana pek çok hedi aldı ama söylediğin gibi sevmediğim tarzım olmayan şeyler ve bana değer verdiğine yüzde yüz eminim. bazı insanlar o kadar da anlayamıyor karşısındakini. bence hemen triplere girme.

  • fasulyek  (24.02.15 20:32:29) 
Belli ki siz diğergam ve arkadaşlarına önem veren birisiniz. Hediyeleri incelikle düşünmeniz bunu gösteriyor. Arkadaşınız ise daha yüzeysel biri gibi. Bir de, ama bu sizi daha az sevdiğini göstermez. Hislerinizin kabul edilebilir gerekçeleri var gibi görünüyor.

Ancak şunu da düşünün. Hamilelik ve doğum sonrası kadınlara başka bir haller oluyor. Hormonlardan herhalde ama öyle bir hal var.

Biraz da sizi garsnti, el altında gördüpünden olabilir ama bu yalnızca kullanmak anlamında olumsuz değil, size gözü kapalı güvenebileceğini de gösterir o arkadaşınızın.

Benim tavsiyem bu aralar biraz mesafe koyun ama bu mesele üzerine pek düşünmeyin. Ortak arkadaşlarınıza da pek anlatmayın. Zira bana öyle geliyor ki bir aşamada aranız tekrar iyi olacak. O günler geldiğinde sen şuna da şöyle şöyle demiştin gibi tatsızlıklar olmasın.
  • kullanıcı adı  (24.02.15 20:36:25) 
@fasulyen; bu da mümkün tabii ama dediğim gibi o biliyor bunu, eminim..
Ben yine durumu belli etmedim zaten atıyorum aldığı tişörtü giyip yazın fotoğraf çekip görmesini sağlamıştım ki sırf beğenmediğim de giymiyorum diye düşünmesin..
Yine dediğinizi de düşüneceğim olabilme ihtimali vardır elbet, sağolun..
  • mutekebbir  (24.02.15 20:37:04) 
Biraz tek yönlü olmuş sizin arkadaşlığımız. Genelde evlenince böyle olduğu için pek şaşırmadım. Ben doğru bulmam ama belki o da haklıdır, artık liseli gençler gibi doğumgünü hediyesi vs ile uğraşmak istemiyordur. Belki "o da bana hediye almasın, yeter ki ben bu işle uğraşmayayım" şeklinde düşünüyordur.
kısaca siz abartmışsınız ve dozajı azaltmanız gerekiyor. doğumgünü alıyorsanız yaşgünü hediyesi almayın, miktarlarını (tl ve anlam olarak) azaltın. bence o da rahatlayacak.
Yalnız arkadaşlığınız da eski arkadaşlığınız olmayacak.
yine de söylemeden geçemeyeceğim, siz iyi bir arkadaşsınız. arkadaşınız çok şanslı da farkında değil, ya da tercihi değil.
  • firez  (24.02.15 20:44:38) 
bin türlü caba sarfediyorsun o da begendiğini düşünüyor demek ki.


  • fasulyek  (24.02.15 20:44:54) 
@kullanıcı adı; evet, beni sevmediğini düşünmüyorum tabii ama bu konuda biraz ne bileyim bazen özellikle mi yapıyor acaba onun da taktığı bir şey var da böyle mi belli etmeye çalışıyor diye düşündüğüm de oldu açıkçası..
Ortak kimseye bu duygularımdan bahsetmedim evet..
Aramızda hiçbir problemimiz yok sadece bu konuda biraz hassas davrandım galiba ama dediğim gibi bir süre ona karşı pek bir şey yapamayacağım içimden gelmeyecek, belki sonra geçer..
  • mutekebbir  (24.02.15 20:45:28) 
Kişi ne kadar ince fikirliyse, kendi gibi olmayana o kadar sık denk gelir. Keşke birbirlerini bulsalardı.


  • mandalina kokusu  (24.02.15 20:46:00) 
ben de eskiden her arkadaşım veya her yakınım diyim, hepsi için hediye olayını sizin gibi yapardım. artık sadece karşımdakinin yaptığı kadar yapıyorum çünkü insan her ne kadar kendine "ben böyleyim, o böyle değil" diye telkin etse de sürekli o hediyeyi verdiğinde karşındakinin gözlerinde o inanamaz ifadeyi görüp hiç o ifadeyi yaşayamayan, "allaam inşallah beğenmediğimi çaktırmıyorumdur" ifadesiyle gezen insan olmak iğrenç.

kaldı ki arkadaşlığınızı sadece buna da bağlamayın. ciddi ciddi hiç hediye olayına girmediğimiz, doğum günlerini bir sms'le geçiştirdiğimiz ama çok yakın olduğumuz arkadaşım da var; doğum gününe aylar önceden plan yaptığımız arkadaşım da. sadece bununla her şeyi silip atmayın. ama yine de bu, sizin biraz keriz durumuna düştüğünüz gerçeğini de değiştirmez :) üzgünüm, çünkü öz be öz annesinin bile torununa yaptığını görüp "bi hediye almak lazım" diye düşünecek kadar ince fikri varsa, sizin yıllar yılı aldığınız bir kenara, bebeğin ıvır zıvırına kadar aldığınızda artık "bu insana ince bir sürpriz/hediye vs ayarlayayım" diye de düşünebilir. düşünmeli. o yüzden siz bu konuda kendinizi frenleyin, bakın arkadaşlığınız sizin bu jestler olmadan nasıl gidiyor. gidiyorsa, sorun yok. gitmiyorsa geçmiş olsun. :(
  • drink the stars  (24.02.15 21:48:48 ~ 21:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.