[]

Birlikte olduğu kişinin fotoğraflarını koymayan kişi hakkında?

Kişi evli, nişanlı ya da sevgili. karşı cinsiyle bir sürü fotoğrafı olmasına rağmen, örneğin facebook ta bir sürü kendi fotoğrafını koyarken neden evli olduğunun ya da sevgilsininkini eklemez?

Özel hayat demeden önce, kendisininkini farklı farklı hallerde paylaşır olması yüzünden soruyorum. Bir şeyleri kabullenememe durumu mu vardır sizce?


 
gayet açık bence; ortalığa dökmek istemiyor, çok da göz önünde olsun istemiyor belki de çevresinde kadınların/erkeklerin pohpohlamasını seviyor. ilgi seviyor kısaca. ayrıca belki de birlikte olduğu insana çok bağlı değil. çok birlikte görünmek istemiyor da olabilir. o da olası.


  • bradshaw  (24.02.15 16:35:34) 
milletin gözüne sokmaması daha iyi. ben olsam ben de koymam. kabullenememe gibi algılamamak lazım.


  • himmet dayi  (24.02.15 16:37:28) 
ürkütmemek için bence.


  • aeroflot  (24.02.15 16:38:16) 
nazar değmesin diye koymayan biliyorum.
kendi hayatını ilişkisiyle tanımlamak istemeyen, ara sıra fotoğraf paylaşan biliyorum.
gerçekten de karşı cinsi kaçırmamak için koaymayan da biliyorum.

yani bir sürü farklı nedeni olabilir bence.
  • freya  (24.02.15 16:38:34) 
Çiftlerden diğeri de eklemiyor olabilir bu yüzden de eklemiyordur.


  • prodeq  (24.02.15 16:42:33) 
bende koymuyorum illa koyulması mı lazım? böyle bir kaide mi var ?


  • athena  (24.02.15 16:43:27) 
bu kişi ben oluyorum.
kendimden yola çıkarsam; yasadıgım seyi herkesin bilmesine lüzum yok. gerekli ve bilmesini istedigim insanlar bilir zaten. milletin ağzı torba değil hem büzemiyosun. facebook da işsiz ve boş insan fazlaysa dedikodunun haddi hesabı olmaz zaten. e tabi bide gözleri kalıyor :P asfdljfdsklgf

  • hain kostokk  (24.02.15 16:44:03) 
Kiskanc biriyse prinsep meselesi yapmistir. Yada ekmeginden olmak istemiyorda olabilir. Evli adamlar sanildigi kadar populer degil diger kizlar arasinda :)


  • VIPCH  (24.02.15 16:44:32) 
kısmen ben oluyorum bu kişi. face kullanıyorum sırf yeğenlerimin fotolarını görmek için. e haliyle eşim ve arkadaş çevrem de ekli, hatta akrabalar falan. profil fotoma öyle çok beğendiğim bir şey olursa koyuyorum, onun dışında da hiçbir şey paylaşmam. eşimle fotomu koydum bir kaç kez ama fark ettim ki nazara geliyoruz, kaldırdım hepsini. zaten foto paylaşmayı sevmem ama onunla çekindiğimiz güzel foto olunca koydum ve pişman oldum. evlilikle alakalı tek bir belirti bile yok hatta :D

nazar da değmese öyle milletin gözüne sokarak hayat yaşamak bana göre değil. bahsi geçen kişi de böyle düşünüyor olabilir.
  • fuckerlove  (24.02.15 16:59:42) 
Aranızda karıştıran oluyordur belki, kendi fotoğraflarını paylaşmasına rağmen eşine, sevdiğine dair fotoları paylaşmayan kıstası önemli. düşünün; face te 50 fotoğrafı 40 tanesi kendi fotoğrafı 10 tanesi de çiçek, böcek, köpek, kedi fotoğrafı.


  • silver apple  (24.02.15 17:33:25) 
Belki Çerkesdir, "ayıp" diye koymuyodur, benim çevremdekilerin gerekçesi bu valla :)
Şaka bir yana, hoşuna gitmiyordur. Örneğin bana da, sevgilisiyle bir sürü fotoğrafını koyan insanlar, bunu yapmaktan kaçınan insanlara oranla daha garip geliyor.
Ya da belki ailesiyle ilgilidir(sevgili versiyonu)
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (24.02.15 17:59:01) 
görgüsüzlük gibi olmasın diye olabilir. ulan iyi ki bir evlendi(nişanlandı) diye düşünür insanlar diye.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (24.02.15 18:23:21) 
Akrabaları bahane ediyorum. Sevmiyorum o tarz şeyleri.


  • Cursed Chico  (24.02.15 19:39:36) 
Bir tanıdığım var öyle. Evlenmeye çok istekliydi adam. Görücü usulü evlendi. Ama karısıyla bir tane fotoğraf paylaşmadı. Halbuki kız ara ara fotoğraf paylaşıyor. Foto paylaşmayan tarafin daha az sevdiğini düşünüyorum böyle durumlarda. Sanki sevgilisinden/eşinden utanıyorlarmış gibi geliyor.


  • mandalina kokusu  (24.02.15 20:04:35) 
ek bir yorum daha yapacağım.

sık sık tartıştığı bir sevgilisi olabilir. insan arası iyiyken birlikte fotoğrafı olunca mutlu olur ama bozukken kendi profiline girince bile morali bozulabilir. yani çalkantılı ilişkilerde her tartışma sonrası profil fotosu değiştirip herkese rezil olmaktansa, stabil bir şekilde gerçekten kendi profilin olduğunun farkında gibi davranmak daha iyidir. profil ilişkinin profili değil, şahsın.
  • prodeq  (25.02.15 08:23:24) 
kendi fotoğrafını koyması normal çünkü profil zaten o insanın. eş/sevgili/çocuk vs. koymaması bana çok normal geliyor. hatta her şeyini paylaşanları yadırgıyorum. survivor taner gibi ne o öyle :)
facebook kullanmıyorum. whatsapp profilinde fotom var. asla aile fotoğrafı kullanmıyorum. o profili işim dolayısıyla görüştüğüm, tanıştığım insanlar da görebiliyor. beni tanıyan birisi benim fotoğrafım görebilir ama daha fazlasına gerek yok.

  • corneillus  (25.02.15 08:30:40 ~ 09:11:40) 
Tam benim bu kişi. Kendi fotoğrafım bol ama sevgili fotoğrafım hiç yok. Herhangi bir sevgilimle hiç fotoğrafım olmadı. Benim fotoğrafım bol, çünkü profil benim. Ortalıkta ilişki fotoğrafı olması garip geliyor bana. Hani, aile iken bir iki aile fotosu girer araya da, onun dışında benim normalim o. İnsanın kendi fotoğrafı o kadar da özel bir hayat değil, ama sevgili fotoğrafı "özel" gerçekten.


  • aychovsky  (25.02.15 08:41:08) 
"kendi" profilinde sadece kendi fotoğraflarını paylaşması normal. ben de paylaşmam/paylaşmıyorum. facebook'u fazla önemsememek lazım. ama karısı/sevgilisi dışında başka kadınlarla çekilmiş fotoğraflarını çeşitli ortamlarda paylaşıp bi de profil fotoğrafı yapıyorsa o zaman durup düşünmek lazım gelir tabi.***


  • kakao  (25.02.15 10:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.