[]

KYK YURTKUR başvuruları

bizim zamanımızda(5 yıl önce) yurt başvuruları için öss tercih formunda bir yer vardı oradan tercih yapılıyordu hala böyle mi? bir arkadaş ve onun arkadaşları tercih formunda işaretlemediklerini böyle bir şey görmediklerini söyleyip, yeni başvurdular kyk yurtlarına. eğer tercih formunda bu kısım varsa, kontenjan çoktan dolmuştur ve başka yurtlara bakmanın zamanı gelmiştir diye düşündüm ben de, nedir işin aslı?




 
ilden ile farklılık göstermekte kontenjanlar. dediğin gibi eskiden formun üstünde seçenek vardı ama o seçeneği işaretlemeyip yurtda kalmak isteyenler de başvuruyu direkt kyk ya yapabiliyorlardı. tercih formundan kaldırılmasının sebebi cidden ihtiyacı olan insanların başvurması olabilir çünkü herkes gideceğim yerde ev bulamazsam yurtta kalırım diyerekten garantiye almaya çalışıyordu ve kontenjanları gereksiz dolduruyordu. istanbulda ben 5340. yedektim ve yurda 1 hafta içinde yerleştirildim. yurtlarda genelde yer oluyor.


  • bakteric  (20.08.09 09:51:31) 
formdan kaldırılmış demek.. ben sakarya yurdunda kalırken 1000. yedeklere de sıra gelmişti ama ocak ayında. il denizli.


  • abtash  (20.08.09 10:00:31) 
internetten yapılıyor artık kyk ön başvuruları. başvuru zamanı geçmiş olabilir, 2. başvuruya kalabilirsiniz.
şurdan hatta:
www.kyk.gov.tr
burslara da burdan başvuruyorsunuz.
edit: sanırım başvuru zamanı geçmemiş, bir göz atın.
  • aithra  (20.08.09 11:21:24 ~ 11:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.