[]

Sigara İçen İnsanlar Çok Pis Kokuyor

Ben hayatımda hiç sigara içmedim. bu yaşa kadar çok fazla sallamadım ama yaklaşık 1 haftadır diyetteyim burnum hassaslaştı sanırım, sigara içen insanlar çok pis kokuyor burnuma.

bugün ofise bir kız geldi çıtı pıtı, odaya girmeden sigara içmiş galiba, leş gibi başım döndü. minübüste otobüste sigara içenlerden tiskiniyorum..

bu burun hassasiyetliğini düzeltmek için ne yapabilirim. diyete başladığım için yemeyi/içmeyi bıraktığım bir şey mi buna sebep oldu acaba..

 
mandal


  • aeroflot  (24.02.15 14:51:21) 
Seninle ilgisi yok, yıllarca ayaktan çıkmamış çorap gibi kokuyorlar.


  • angelus  (24.02.15 14:53:08) 
sigara içenler hep böyle kokuyor da diyet ilk günlerde gerginlik yapmıştır onun da tuzu biberi olmuştur gerilmenizde.


  • neferkitty  (24.02.15 14:54:04) 
kendi düzeninizi bir anda değiştirdiyseniz bu tip hassasiyetler oluşması normal karşılanabilir. birkaç hafta içinde geçer. siz de şu an sigara bırakmaya çalışıyor gibisiniz psikolojik anlamda, diyet yapmak kolay iş değil.

sigara içen birisi değilim ama "sigara içenler leş gibi kokuyor" lafına hiçbir zaman anlam veremedim. anam babam da sigara içmezdi yani sigara içilen ortamda büyümedim. sigara içen kimsenin "kötü" koktuğunu görmedim. dişleri sarartır, ağzı kokutur falan tamam da vücut kokusunu etkilediğini zannetmiyorum. bugün herkes dışarı çıkarken parfüm, deodorant kullanıyor zaten. bunu kullanan sigara içse de içmese de aynı kokuyor. ya da kokmuyor.

bence diyet yüzünden bu ara hassaslaşmışsınız.
  • der meister  (24.02.15 14:55:51) 
sigara içenler depsin narin burnunu :'(


  • damdanakan  (24.02.15 15:05:17) 
ben de sigarayi biraktiktan sonra kotu kokulari almaya baslamistim.

sanirim koku duyusu hassaslasmisti. sadece sigara degil, agiz, curuk dis vs hepsi daha da rahatsiz edici olmustu.

hala öyle ama alistim. evet sigara icen insanlar maalesef kotu kokuyorlar, sigaranin sinen kokusu kotu. yoksa yeni icilen sigara kokusu cok kotu degil.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (24.02.15 15:06:29) 
Ben de nefret ediyorum sinen sigara kokusundan. Bırak kitlelerin içtiği ortamları, sigara kullanan bir arkadaşım ile 3-5 saat oturup muhabbet ettikten sonra eve geldiğimde donuma kadar sigara kokusu sinmiş oluyor afedersiniz.
Bu öyle kokusu sinen, işleyen ve çıkmayan bir şey. Yoksa sigara içenin kendi beden kokusu kötüdür diyen yok, alınganlık yapmayın rica edicem. Evet, çevrede başka sebeplerden de pis kokan bi dolu şey var ama böylesine sinmiyor.
Ki benim bahsettiğim arkadaşım güya nanelisiden içiyormuş kokmuyor diye, ben pek hakim değilim, bilmiyorum.
Neyse çözüme gelelim, dıudaklarım çatlıyor diye blistex med plus kullanmaya başlamıştım. Mentollü bir şey, yoğun bir kokusu var, bir de nefest aldıkça dudaktaki koku geliyor burna ve ferahlatıcı. Onu kullanabilirsin geçici çözüm olarak.
  • oranjlaturanj  (24.02.15 15:34:13) 
ben eğer silah zoruyla değilse sigara içilen bir odaya ya da araca girmiyorum. diyetle alakası yok ben hayatım boyunca böyleydim. 5-6 yaşlarına kadar astımla da mücadele ettiğim için sanırım böyle bir tutum oluştu bende ama bu tutumumdan şikayetçi değilim.


  • thracian  (24.02.15 15:44:35) 
vücudu bilmem ama sigara içen 10 kişiden en az 6 tanesinin nefesi kokar. net!
eğer koku duyarlılığınız az biraz gelişmişse ve sigara içmiyorsanız ayvayı yediniz demektir.

  • velhasilkelam  (24.02.15 15:53:48 ~ 15:54:13) 
kapalı mekanda yakında olmasa bile birisi sigara içiyorsa kıyafetlere çok kötü bir şekilde siniyor koku, ve bu koku çok pis evet. ağız ve kıyafetlere çok kötü bir şekilde koku sindiriyor, dolayısıyla sigara içen kişinin bu bölgeleri pis kokuyor ister hassas kokuya duyarlı biri olsun ister olmasın bu koku rahatsız edicidir. ha tabii sigara içiyorsa ve kokuya alışmışsa bu o insanı rahatsız etmeyebilir.


  • empty bottle  (24.02.15 16:18:20 ~ 16:19:25) 
sigara içen bir insanım eğer sigarayı hızlı bir şekilde içip direk kapalı bir ortama girerseniz kokar. yavaş yavaş içip sigara bittikten 3-4 dakika sonra içeri girerim. sigara kullanıyorum ve her sigaradan sonra ağzıma bir rocco ya da naneli şeker atarım. ben kendi kokumdan rahatsız olduğum zamanlar oluyor, karşıdaki insanlar için daima özen gösteririm.

kendi önlemlerim bunlar. uygulaması çok zor değil. haa evet sigara kokuyor olabilir de sokakta da sigara yasaklansın demek kokusundan daha kötü bir şey.
  • belkider  (24.02.15 17:03:47) 
@sour insanların nerede ne yapacağına karışamazsın. beni de sokakda sakız çiğneyenlerin sesi rahatsız ediyor. böyle bir söylem olmaz. kaldı ki direk dumana maruz kalmadığın sürece açık havada sigara o kadar rahatsız etmez. böyle söylemlerle benim gibi insanları da soğutuyorsunuz. ben her koşulda karşımdakine rahatsızlık vermemeyi düşünüyorum. sigarayı atar atmaz toplu taşımaya binmemeye çalışıyorum bekliyorum biraz. fakat sen de hep ben hep ben dersen olmaz o iş.

ayrıca sigara içenlerden daha çok toplu taşımada duş almayı bilmeyenler var onlar daha kötü kokuyor. napıcaz adamı en son ne zaman duş aldın diye sorguya çekip öyle mi dışarı çıkartacağız
  • belkider  (24.02.15 18:55:44) 
@aeroflot +1

@shenmuee herkes aynı değil. bu dediğiniz "sigara içmeyen insanlar da çok salak oluyor" diyerek cevaplanabilir, ikisinin de doğruluğu düşüktür. benim anlayamadığım, insanlar nedense bir görevmiş gibi sigara içiyorlar, bazen sokağa çıkınca fakir uzakdoğu ülkesi filminde gibi hissediyorum kendimi. bu arada "tiksiniyorum" ve "hassasiyetini". evet.

@velhasilkelam sigara içen on kişiden altısı az olmuş, belki dokuzunun ağzı kokuyordur ama burası türkiye, sigara içmeyen on kişiden "en az" beşinin ağzı da leş gibi kokuyor.

Sour demiş ya, "umurumda değilsin" heh işte, sen de sigara içenin umurunda değilsin. eğer rahatsız oluyorsan, umursanman gerektiğini fark etmen zor olmamalı. böyle nefret içeren söylemler yerine daha konuya akıllıca yaklaşıp farkındalık yaratmak daha verimli olmaz mı?
(gerçi biliyorum, zor bu ülkede farkındalık falan.) e sigara içmeyen sensin, çabalaması gereken de sen oluyorsun maalesef.
  • gkhncnzdgn  (24.02.15 19:03:26) 
ben de sigara içiyorum, daha bugüne kadar hiçbir arkadaşım sigara koktuğumu söylemedi, kaliteli sigara içersen kokmuyorsun.


  • hzben  (24.02.15 20:21:04) 
@sour haklısın ben de, elimden geldiği kadar içimeyenleri düşünüp rahatsız etmeyemeye çalışıyorum. Ayrıca her sorun yasaklanarak çözülemez. İyice yasaklara alıştık zaten. Toplumsal farkındalık yaratmak en etkili çözüm.

Banane yasaklansın diyince karşındaki dikkat edecekse de etmez. Bilerek zıttına gider. Uzlaimacı olmalı. Haa türkiyede yaşıyoruz orası ayrı.
  • belkider  (25.02.15 09:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.