[]

VPS Hk.

sitemden onlnie satış yapıyorum. natro2nun aptalca sınırlamaları ve başıboşlugundan bıktım usandım.

vps'e geçicem, bugüne kadar geçmeme sebebim güvenliği sağlayamayacağımı düşünmemdi. size sorularım var:

- aynı anda maksimum 20 kişinin online olduğu çooook özel günler (senede 2-3 gün en fazla) dışında 50 online'ı görmeyen bir sitem var.

- ssl sertifikasına sahip (nasıl yüklendiğini ben bilmiyorum) ve payu'ya request gönderiyoruz. olayımız bu satın alım yaptırıyoruz müşterilere.

bana; tüm wamp'ın yüklü, ihtiyaç duyduğum ssl'in de yükleneceği ve güvenlik sıkıntısı çıkmayacak bir vps lazım.

ben bunları yüklemekten çok anlamam, yüklersem yanlış bir şeyler yapabilirim. ama paylaşımlı sunucuların aptallıklarından da yılmış durumdayım. bana bi yardımcı olun arkadaşlar allah aşkına.

 
fazla online olmayan bir site için vps'e para gömmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. aylık ödemesi olduğundan ben bile vakti zamanında vazgeçip tüm sitelerim için bayi hostingi almıştım kafam rahat etti.

güvenlik konusuna pek kafa takmayın bence. nereden alırsanız alın güvenliği olan bir yer olacaktır zaten. firewall bunun için var.

önerim: www.netdirekt.com.tr
  • teknikekip  (24.02.15 14:06:23) 
vps'in konfigürasyonunu yapamayacaksan hiç girişme derim.
digitalocean'dan aylık 5-10 dolarlık paket alınıp on numara kullanılır ama illa ki konfigürasyonuna az buçuk ellemen gerekir.

bu durumda host'da kalman daha mantıklı sanki
  • velhasilkelam  (24.02.15 16:02:19) 
www.ramnode.com - sanırım cpanel de ayrı olarak satılıyor burada. üzerine bir de www.maxcdn.com 'dan cdn al, optimizasyonlar yap. gayet hızlı ve kullanışlı bir siten olur.

ben yakında bunlara geçebilirim. daha ucuz çözümler düşünürsen normal paylaşımlı bir hosting + cdn de iş görebilir.
  • stalemate  (24.02.15 21:44:22 ~ 21:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.