[]

Tembel Hayvanlar!!!

Merhabalar bu tembel hayvan denilen hayvan neden ağır hareket ediyor?
Hareketlerini bu kadar yavaş yapmasını sağlayan nedir? Kas yapısında mı sıkıntı var vs.
Birde bunun gibi yavaş hayvan var mı ebatları büyük olan?


 
koala var


  • rapon  (24.02.15 13:23:06) 
abi tembel hayvan doğası gereği ağaçlarda yaşıyor, saklanabileceği gizlenebileceği çok alan var ve hep asılarak ilerlediği için vücudunda kas'a dair pek birşey yok diye dinlemiştim bir belgeselde. yere koyduğun zaman kollarıyla kendini kaldıramayacak kadar güçsüz bir kas yapısı var. çok fazla düşmanının olmaması da onu yavaş ilerlemeye itmiş olabilir. ancak yerden ağaca çıkarken leoparlar görürse yiyor. birde ağaç tepesindeyken kartal kapıyor bazen.


  • Tears of Devil  (24.02.15 13:26:50) 
bunların genel olarak metabolizmaları yavaş. amerikada zamanında büyük bir ekolojik felaket oluyor da bu metabolizması yavaş türler ayakta kalabiliyor sadece.
benzer durum koalada da var. kola için sorun yediği zehirli okaliptüsler ama.
benzer şekilde, zehirli otlarda da metabolizma yavaş. zehiri üret, sitoplazmadan ayıkla, özel kofullara taşı.. derken çok enerji gidiyor, diğer hayati reaksiyonlar baskılanıyor (inhibisyon)
bu tür yavaş hayvanlar genelde aşırı zorlu ortamlarda yaşayan, ya da aşırı zorlu zamanlardan sağ çıkabilmiş survivor organizmalar aslında. (dodo kuşunu tenzih ederim, dodolar sefa pezevengiydi)
  • ismail yk  (24.02.15 13:27:13) 
mesela bunların kankaları karıncayiyenler de amerika kökenli bir tür, bu karıncayiyenler yaşayan en soğuk memeliler. aşırı düşük vücut sıcaklığında yaşayabiliyorlar. haliyle yavaşlar. bunların sinirlerinde iletilen elektrik sinyalleri bile bizden yavaş.


  • ismail yk  (24.02.15 13:28:45) 
  • ismail yk  (24.02.15 13:32:50) 
Bu arada tembel hayvan değil, tembelhayvan. Tembel bir hayvanı değil adı tembelhayvan olan bir canlıyı ifade ettiğimiz için bitişik yazılıyor. (bkz: ana yazım kılavuzu)


  • microfiction  (24.02.15 14:00:07 ~ 16:33:50) 
bunların hali çok acı kaplan filan bunları gördü mü mcdonaldsa gitmiş insan gibi seviniyor çünkü kaçamıyor garibanlarım anında fast food oluyorlar :(

ben de metabolizmaları yavaş diye biliyorum bu arada.
  • neferkitty  (24.02.15 14:03:49 ~ 14:08:42) 
tembelliginden mi bilmiyorum ama bukalemunlar da "yurusem mi, yurumesem mi?" diye dusunuyorlar. bu kadar adimini saglam atan hayvan gormedim.
www.youtube.com

  • exlibris  (24.02.15 14:22:25) 
bukalemun sıcak kanlı bile dğeil.
bir de bunlar kaçamadıkları için, yavaş takılmaları daha mantıklı, ortamda bir dal parçası gibi yaşamalılar ki şu gözlerden kurtulabilsinler:
www.gifbin.com
  • ismail yk  (24.02.15 14:24:44) 
gönderme olabilir ama belki de başka şeylere göndermedir.
zorlu şartlarda az enerji tüketimi, yağ biriktirebilme ve daha az hareketle hayatta kalınabilecek yerlere, mesela ağaç tepelerine çıkmak büyük yıkımlardan kurtulmada işe yarar.
mutant planet ya da onun gibi bir belgeselde vardı, armadillolar mesela, evvelden yaşadıkları yerde büyük sürü hayvanları yaşarmış. hepsi tükenmiş. büyük bir yıkım geçirdiklerine dair deliller var. vücut sıcaklığını düşürerek yaşayabilen büyük avantaj sağlamış.
tembelhayvanlar da hala hayatta kaldığına göre :D gönderme biraz takılma gibi aslında.
yaşayan her canlı, üremeyi başarabilmiş, yani doğal seçilimden bir şekilde kurtulup üreyebilmiş bir atadan geliyor sonuçta. tembeller de dahil, evrimsel açıdan aynı oranda başarılıyız. onlar da tükenmemiş, biz de..
  • ismail yk  (24.02.15 14:42:28 ~ 14:43:32) 
3- Panda var. Ot sakinleştiriyor zaar.


  • otrasavibi  (24.02.15 15:18:28) 
ama benim izlediğim belgesel şuydu:
www.youtube.com

tam metabolizma hızının hayatta kalmaya etkisinden bahsettiği kısım ise şu:
youtu.be
  • ismail yk  (24.02.15 18:24:54) 
karıncayiyen kardeşlerimiz 32 derece vücut sıcaklığıyla memelilerin en soğuğu imiş. beyinleri de ufak olduğundan "gereksiz" enerji harcamasını engelliyormuş.


  • ismail yk  (24.02.15 18:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.