[]

benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

hayattan zevk alamıyorum. karakterim biraz mükemmelliyetçi denen lanet hisse sahip olduğu için. 26 yaşında makine mühendisiyim. işimden mutsuzum çünkü kendimi geliştiremiyorum 1,5 yıldır hergün hep aynı işi yapıyorum ve bu makine mühendislik bilgilerimi unutmamı sağlıyor.unutmamak için gazi üniversitesinde bu dönem yüksek lisansa başladım ve 6 aydır iş başvurularında bulunuyorum ama tek bir geri dönüş olmadı. ve çalıştığım şirket bir holding olmasına rağmen kurumsallıktan uzaklaşmış ve çalışanlarına hiçbir değer vermiyor. yani en basit bir sıkıntıda ya da ters bir hareketinde kapı önüne koyma mantığında bir yer.bundan dolayı önümü göremiyorum. yani işten çıkmış olsaydım 6 aydır işsizdim hissini yoğun bir şekilde hissediyorum. iş yerinde bazı saatler boş vaktim oluyor. kendimi geliştirmek için kullanayım diyorum ama odamda da mutsuz olduğum için odaklanamıyorum. hep bir plan yapıp ona uyayım diyorum ama onu da rayına oturtamadım. iş hayatım böyle.
kişisel hayatımda ise, sevgilimden 1,5 yıl önce ayrılmıştım yazın tekrar başlamıştık ama ben ankarada o ingilterede olduğu için yüzyüze konuşamamıştık ki kasım ayında tekrar yollarımız ayrıldı. geçen hafta türkiyeye geldiği ve izmir de yaşadığı için aramak istedim ve whatsapptan konuştuk ama müsait olmadığı için arayamadım ben müsait olunca haber vericekti ki halen ses seda çıkmadı. ilişkimizde hiç kavga falan olmadı yani birbirimizi severiz. ama büyük ihtimalle eskiden sevdiği kadar sevmiyor.
arkadaş ortamım da bir elin parmaklarını geçmez. çünkü ankarada arkadaşım az ve iş yerindeki insanlarda benden oldukça yaşlı ve evliler yani iş dışında ortak bir muhabbetimiz olmuyor. hemen samimi olan birisi değilim. bu yüzden yeni insanlar tanımak istesemde nasıl, nerede tanışabileceğimi bilemiyorum. yalnız yaşadığım içinde iş yerinde muhabbetim az eve geldiğimde de konuşacak kimsem yok. yani tüm gün iş dışındaki muhabbetim sıfıra yakın. arkadaşlarımla konuşurken de kariyerimi düşündüğüm için mutsuz ve isteksiz sıradan muhabbet ediyorum.
sizce depresyonda mıyım yani ne yapıcağımı nasıl bu durumdan kurtulacağımı bilemiyorum.
ekşi de ve burada hiç bu kadar uzun yazı yazmamıştım.artık ne kadar dolduysam anlatma isteği duydum.

özet isteyenlere de iş hayatımda ve kişisel hayatımda hiç bir artı yok ve her geçen gün daha da mutsuzlaşıyorum. kafamı dağıtmak istiyorum ama takıntılı bir hal aldı bende ki iş ve aşk hayatı. benim yerimde olsanız ne yaparsınız veya neler yapıyorsunuz?

 
depresyonda değilsin bence. öyle olsa bir amacın olmazdı. şu şu şu yüzden mutsuzum demezdin. sen işinden memnun değilsin, çalıştığın yerde mutlu değilsin, mesleki tatmini bir türlü sağlayamıyorum, vakit kaybediyorum diyorsun. iş aramaya devam etmeni öneririm, hatta sabah akşam ara, eşe dosta haber sal. mutlaka bir yerden bir şey çıkacaktır. eski sevgilinle olan durum da zamanla açıklığa kavuşur. ikiniz de türkiyedeymişsiniz artık, bi şekilde bir fırsatını bulur oturup uzun uzun konuşursunuz.

bol şans.
  • damdanakan  (24.02.15 09:57:28) 
Türkiye de mühendislik yoktur. Senin derdin bu. Eger derslerin iyiyse almanya da master yap. Orada iş bul. Hersey daha güzel olacak.


  • omer gibi  (24.02.15 10:03:11) 
Dışarı gidebiliyorsan git ülke şartlarında mutlu olamazsın is konusunda

Aşk ı bilemem
  • indescribable  (24.02.15 10:04:42) 
Olaylara olumsuz bakma. Yaşın genç. [26] Eline çok fırsatlar geçer.
(Her iki anlamda da / Iş/Aşk)
Iyi bir mesleğin var ama bu topraklarda gerçek anlamda kullanılmıyor, geliştirilmesine çok az iş yerinde müsaade ediliyor. Çünkü hesaplar iş hayatında tümüyle olmasa da çoğunlukla günü kurtarmak adına.
Y.Lisansa sarıl ve bir an önce bitirmeye bak. Her zaman + olarak cepte olur.
Bu arada da şu an çalıştığın yerden yaklaşık benzer rakamlara (+-%10-15 olur / Bu kısım tamamen afaki söylendi/Değişken olabilir) başka iş bulduğun an kop git. Yani iş arama kısmını ciddi ciddi devam ettir.
Bu arada bir soru! Yabancı Dil var mı? Artı olur senin için.
Not: Aşk meşk kısımlarında değinmiyorum, orası ayrı bir mecra. Her şey olur hayatta. Beklemede kal ya da akışına bırak, başka taraflara/kişilere yönel.
Süngüyü düşürme yani, umut her daim vardır.
  • gece lampulu  (24.02.15 10:16:09 ~ 10:18:04) 
Duyuruda bilhassa Ankarada yaşayıp arkadaşsızlıktan dert yanan çok insan var. Bu kişilerin küçük bir destek grubu kurmasını öneriyorum.


  • isimmisimyok  (24.02.15 10:20:14) 
Ben senin işsiz hâlinim. Hedeflerim var ama, umudum var. :)

Hadi biraz sınava çalışayım ben.
  • yirmisantim  (24.02.15 10:21:31) 
okul sonrası iş hayatı yalnızlıgına girmişsin. arkadaş,ortam, belki yeni bir sevgili edinmedikçe böyle devam edecek.

yalnızlık zor.

ek: bende senin öğrenci halinim gibi düşün.
  • fransizkalanadam  (24.02.15 10:27:57 ~ 10:29:13) 
@gece lampulu yüzde yüz ingilizce eğitim veren bir üniversite bitirdim kıbrısta. ama 1,5 yıldır ingilizceyi de aktif olarak kullanmadığım için yavaş yavaş seviye düşüklüğü yaşıyorum. onu da halletmeye çalışıyorum. ama isteksizlik olduğu için sıkı bir şekilde çalışamıyorum.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (24.02.15 10:46:27) 
anladım dostum, yani sorma sebebim şuydu;
Dil her zaman + olur, bir de Y.Lisans'a başlamışsın daha ne istiyorsun. Sıkıntı yapma derim.
Elbette her alanda farklı fırsatlar çıkar daha karşına. Dediğim gibi 26 yaş genç bir yaş ve çabuk alaşağı olmaman lazım. En uygun şartları zorla iş konusunda kesinlikle, hele y.dil kullanacağın bir alan olursa çok daha iyi olur.
Başarılar kardeşim.
  • gece lampulu  (24.02.15 11:48:09) 
psikiyatrıra git, cipralex yazdır, mutlu ol


  • buiret  (24.02.15 11:54:07) 
başarmak başarı o kadar kolay olsaydı zaten uçan arabalara biniyor olurduk 2015'te..

''kendimi geliştirmek için kullanayım diyorum ama odamda da mutsuz olduğum için odaklanamıyorum.''

bunu herkes yaşıyor..başarılı adam bunu yaşayıp üstesinden gelip odaklanıyor..evet odaklanırken canı sıkılıyor karnı ağrıyor skerm böyle hayat mı olur diyor ama devam ediyor..

bence sizde öyle yapın..
  • dedim dedim de kime dedim  (24.02.15 12:14:44) 
başka iş bak, orda olmazsa yine başka bi yer, kesin güzel bi yer denk gelir. daha iyi bir yer olmasına bakma küçük bi yer olsa bile en azından mesleğin körelmesin.


  • ravenudon  (24.02.15 12:31:51) 
@buiret ilaç kullanmayı düşünmüyorum ama cevap için teşekkür ederim.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (24.02.15 13:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.