[]

Kış aylarında niye herkes siyah giyiniyor?

Otobüste farkettim, hepimiz ne kadar iç karartıcıyız. Kır göstermesin diye mi siyah giyiyoruz? Ama bir sürü başka koyu renk de var.. Yurtdışında da böyle mi bu yoksa bize mi özgü? (Ben de alışkanlıktan herhalde hep siyah mont giyerim.)




 
koyu renkler güneş ışığını daha iyi soğurur, dolayısı ile biraz daha sıcak kalmanızı sağlar. siyah olması ise modayı çok yakından takip edememek ve siyah rengin çok kasmadan her tür ayakkabı pantolon çanta vb aksesuarla düzgün görünmesi de etmenler arasında olabilir.


  • angelofdeath  (24.02.15 06:55:51) 
yazında yakmasa koyu renkler giymeye devam ederiz bence :)


  • redeath  (24.02.15 07:00:39) 
Kolay geliyor siyah tonlarında giyinmek. Bir de biz kıyafetleri kombin halinde almadığımız için uygun rengi uydurmak vs zorlandığımız konular. Pek kafa da yormuyoruz açıkcası.

Benim de mesela açık yeşil bir montum var. Nadiren giyebiliyorum.
  • pardonan  (24.02.15 07:01:43) 
ben gereğinden fazla dikkat çekmemek için siyah giyiyorum.


  • rygard  (24.02.15 07:19:34) 
Benim için geçerli değil bu sanırım. :) Ben gayet rengarenk giyiniyorum.


  • mor puantiyeli zebra  (24.02.15 08:33:01) 
Yazın pembe mor mavi giyinirken, kışın siyah gri lacivert geziyorum. Sevmiyorum bu karanlığı ama herkes siyahken pembe giyersen göze batıyosun :(


  • lcha  (24.02.15 09:01:07) 
renkli giyiniyorum 2 montumdan biri (kislik) parlak mavi otekisi de (baharlik) ates kirmizisi. ama su oluyor, montumu giydigim gun icime benzer tonda tisort giymek iyi olmuyor mesela. kirmizi montun icine turuncu ya da acik mor tisortlerimi giyemiyorum. ayni sekilde mavi montu giyecek hava varsa o gun mavi sweat giyemiyorum. gibi. o yuzden siyah ya da en azindan koyu renk mont her zaman daha kullanisli. ama bayik :)


  • disq  (24.02.15 15:08:42 ~ 15:09:35) 
Üretilenlerin çoğu o şekilde, rengarenk şeylerin modeli çok bulunmuyor. Bir model beğeniyorum, sadece siyahı ve grisi var. Renkten önce model beğeniyorum. Elimdekiler de siyah ve gri doğal olarak. Yoksa mor kabanım da vardı zamanında, çok severdim.


  • aychovsky  (24.02.15 15:16:12) 
turistlere bakıyoruz rengarenk giyiniyorlar montları vs. biz kapalı toplum oldugumuz için koyu giyiniyoruz. zaten izmir gibi bir şhirde dahi 350 kişilik fakültede bir arkadaş bu parlak renkli mont giyiyo diye laf ediyolar, belki kıskançlık belki şu bu ama biz böyle bi toplumuz işte. nedeni bu.


  • etki  (24.02.15 16:16:24) 
kültürden gelen bir alışkanlık aslında


  • empty bottle  (24.02.15 16:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.