[]

hafıza kaybı (merak)

hafızasının tümünü kaybeden insanlar konuştukları dili nasıl unutmuyorlar? bu insanlar anadillerinin dışında bildikleri diğer dilleri hafıza kaybı sonrası unuturlar mı? dil bilmek refleks ile aynı mantığa mı sahiptir? tarihte hafızasını kaybedip konuşmayı unutan kişiler var mıdır?




 
sallıyorum ancak dil , bisiklete binmek vb yetenekler anıların tutuldugu yerle aynı degil sanırım. hafıza kaybında o bolge hasar alıyor ve anılar gidiyor.


  • vazovski  (24.02.15 07:08:39) 
bildiğim kadarıyla anadil, sonradan öğrenilen diller ve kastettiğiniz anlamda hafıza farklı yerlerde olduğundan, oluşan beyin hasarına göre birbirlerinden bağımsız olarak etkilenebiliyorlar.

daha çok kafayı yemek isterseniz aphasia-afazi'yi araştırın derim. örneğin maalesef babamda pıhtı atması sonucu bir tür afazi meydana geldi. hafıza, şuur, bilinç, her şey yerinde fakat konuşma, anlama ve okuma yetisini ciddi ölçüde kaybetti. özellikle işitsel algılama baya zayıf. ama konuşması kısmen anlamsız da olsa akıcı, derdini anlatıyor yani. "her şey kafamda var ama (anlatamıyorum)" diyor.

farklı tür afazilerde ise anadili tamamen kaybetmesine rağmen sonradan öğrendiği bir dil varsa, hayatını o dili konuşarak devam ettirebilen vakalar mevcut (hafıza tamamen sağlam).
  • orient blue  (24.02.15 11:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.