[]

Seçimlerden sonra Türkiye'de toplumsal olaylar bekliyor musunuz?

Seçimlerden önce geçirilmeye acele ettirilen yasalar, akp'deki garip bir bozulma algısı(!), HDP'nin barajı geçip akp oylarını azaltması, Seçim sonrası gelecek başkanlık sistemi, Fuat Avni facts, Seçimlerde yapılacak muhtemel hileler falan filan bir sürü sebep sanki bu seçimi geçmiştekilere nazaran daha önemli kılıyor.

Sizce AKP'nin yine %45-50 aldığını görüp aynı tas aynı hamam diyerek oturup sövecek miyiz yoksa seçim sırasında yaşanacak olaylar üstüne akp oylarının %40 civarına düşerek tek başına yasa geçiremeyecek hale gelmesiyle bi çalkantı başlar mı?

Özet olarak; seçim sonrasına dair bi öngörünüz var mı?

Bonus soru; İleride Gezi gibi bir hareketin tekrar yaşanması mümkün mü?

 
Şu anki ekonomi buna müsade etmez, bunu en illegal sol örgüt dahi biliyor. muhalefetin yön verebildiği bir sokak hareketi olur mu sence Türkiye'de?


  • ili  (24.02.15 00:58:42 ~ 00:58:59) 
şu anki ekonomik durumdan ne kastediyorsun, benim ülke ekonomisi üzerine çok bilgim yok ama genel olarak her sektörde, piyasada para dolaşmamasıyla ilgili bi sıkıntının olduğunu biliyorum. Son bir kaç yılda ekonomiyi sırtlayan inşaat sektörünün de bitmeye yakın olduğunu duydum, Hali hazırda inşaat sektörü kesilen, milli firmaları tek tek yabancı sermayeye satılan İspanya örneği de önümüzde olunca ekonominin geleceği parlak değil sanırım.
Ama Türkiye'de ne zaman ekonomi güzel oldu da şimdi özel olarak müsade etmiyor.

  • justinial  (24.02.15 01:07:00) 
işte tam da ekonominin acayip dar boğaza girmesi lazım ki olay çıksın, bizim millet kaypak anca cepte para kalmazsa olur. seçimlerden sonra yine tek parti çıkacağı için biraz olumlu hareketlenme olur piyasalarda. yakın gelecekte görmüyorum onun için. şu iç güvenlik paketi için bile muhalefet organize edip gösteri düzenleyemedi düşün. gezi parkı gibi reaksiyon yaratacak toplumsal bir hareket ne olur diye düşünüyorum, iç güvenlik paketine bile bir reaksiyon olmadıktan sonra.


  • ili  (24.02.15 01:17:05) 
Bi bok olmayacak gibi geliyor silkilen pek bi razı olduğu için değişmeyecek bişey ne kadar itiraz etsek de baş edemeyeceğiz.
Olmayacak. Çamura yatmayı pek iyi beceriyorlar.

İçimden geçen bu
  • indescribable  (24.02.15 01:22:28) 
saydıklarından fuat avni'yi çıkar bir kere. ben şu "gezici" dediklerinizdenim. zamanında bu adamın söylediklerini çok düşündük, yazdıklarıyla ümitlendik, büyük turp bekledik... sonuç? devletin içinden biri olduğu ve çok şey bildiği belli ancak bunun somut olarak akp'ye herhangi bir zararı oluyor mu? rte'yi uyuz etmesi dışında ben pek bir şey görmedim şu ana kadar. ha turpları genel seçime sakladıysa bilmiyorum. ki ne olursa olsun fuatavni de samimi değil. zamanında birlikte götürüyorlardı malı, şimdi yolları ayrıldı. başta rte var, e ne oluyor dışarda kalan bu sefer "ben yiyemiyorum o da yiyemesin" diye diğerini de indirmeye çalışıyor. olay bu. o açıdan, fuatavni bel bağlanacak ya da akp veya türkiye geleceğiyle ilgili olarak rota çizebilecek bir figür değil bana göre.

onun dışında, bir yanım yakın zamanda (bir sene içinde) ya dış ya iç savaş yaşayacağımızı ancak bir şekilde kan döküleceğini, işlerin komple moka saracağını söylüyor. yani gidişatı o yönde görüyorum. ancak bu, "ikinci gezi" şeklinde olmaz gibi. gezi'deki kitle çoğunlukla polise mukavemet göstermek veya zarar vermek gibi bir isteği olmayan, "fazla barışçıl" insanlardı. ayrıca vatanseverlikten ziyade haklarını aramak/korumak için sokağa çıkmışlardı. iç güvenlik paketi'nden sonra bu kesimin kafadan yarısı "ne işim var sokakta ya" diyecektir.

şu an halkı örgütleyecek bir oluşum, bir lider var mı? yok. insanlar polise koşup patır patır kafasına mermi yemek için mi sokağa çıkacak? veya ne olacak, işte atıyorum gezi'deki üniversite öğrencileri bu sefer silahlanıp mı inecek sokağa? sanmıyorum öyle bir şey olacağını. o yüzden aynı şekilde devam eder gibime geliyor. bunlar da iyice kök salar, zamanla kökümüzü kazıyıp islam devrimi falan yaparlar herhalde en sonunda.

savaş olacak dedim ama gördüğün gibi düşüncemde savaş mavaş yok aslında. ama ortam çok gergin. bu şartlar altında böyle veya daha barışçıl şekillerde devam edilmesi imkansız geliyor bana. savaş çıkacak gibi ama savaş zemini de yok ne bileyim yav kafam çok karışık kafa mı kaldı.

bana sorarsan gezi gibi bir hareketin yaşanması mümkün değil ama işte çünkü yeni paketle birlikte gezi diye bir şey olmaz. gezi savaşı falan olur anca. kiev'deki gibi keskin nişancılar olur, polislerin kafasını taşla ezen eylemciler olur vesaire. o da bu ülkede kolay kolay olacak şey değil.
  • der meister  (24.02.15 01:50:14) 
yok
hayır

  • hebanon  (24.02.15 02:25:16) 
Hayır. Ama çok ciddi bir ekonomik kriz var şu anda. Ticarette, inşaatta, imalatta her sektörde inanılmaz bir durgunluk var. Adamların en büyük gücü medya, eğer 2000'ler döneminde olsaydık ve basın daha özgür olsaydı çoktan 'KRİZ PATLADI; ÖLÜYORUZ' manşetleri olurdu haberlerde ama medya tek elden kontrol edilebildiği için bunu engelleyebiliyorlar.

Seçim sonrasında işler açılır diye umut ediyorum inş. Gezi gibi bir hareketin bir daha olmayacağına %100 eminim. Bu saatten sonra anca kürt ayaklanması falan olur. Ukrayna, Libya vs gibi olmaktansa hafiften kafayı yemiş bİ diktatörle yaşamayı tercih ederim.
  • roket adam  (24.02.15 08:20:14) 
gezi bir kere oldu, bir daha olmaz.
zaten ic guvenlik yasasi mode on.

  • erbay  (26.02.15 22:32:21) 
"gezi bir kere oldu, bir daha olmaz."
diyen insanlar, "bu memlekette sokak hareketleri falan mümkünü yok olmaz, kanadaya iltica edecem" diyen insanların emmoğlusu.
tayyibin kamuoyu yoklamaları, anketleri, gezide elinde patladı. dünya böyledir. iyi ki de böyle.
www.mrbrown.com
  • ismail yk  (26.02.15 22:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.