[]

psikolojik stres ve gerginlik dept

epeydir stresli bi dönemdeyim. son bi süredir şöyle şeyler yaşıyorum. benzer şeyler yaşayanlar varsa lütfen nasıl çözdüklerini paylaşsınlar. doktora gitmek istemiyorum ama gitmek zorunda kalacağım yoksa. ek bilgi olarak belirteyim control freak bi insanım. bu da bulunsun burada. aha semptomlar:

- gece rüyanda ofis görme ve sürekli iş düşünme durumu.
- içilmiş bi cumartesiden sonra pazar günü sabah kalkar kalkmaz iş düşünme
- sabah yanında bi kızla uyanınca bile hemen iş düşünme
- genel mide bulantısı, hazımsızlık, sindirim problemleri
- genel bi hal olmaması durumu, yorgunluk falan
- cinsel isteksizlik, performans düşüklüğü vs
- bel ağrısı (bunun masa başı çalışmamla da alakası olabilir gerçi)
- sürekli 'aq arabanın el frenini çektim mi', 'evin kapısı kitledim mi', 'bu ev yıkılsa şimdi nasıl kurtulurum', 'yangın çıksa nasıl kaçarım', 'ya kardeşim eve gelirken araba çarparsa', 'beyin kanseri olursam ne iyi gelir şu vikipediden bir bakayım' gibi hastalıklı düşünceler

tavsiyeleri alayım. bu arada yukarıdaki şeyler dışında mutsuz değilim. keyfim yerinde yani. sadece yukarıdaki şeyleri yaşadğım için mutsuz oluyorum.

 
kesinlikle isten uzaklasman lazim.

tahminimce cok iyi para kazanacagin bir isin oncesinde boyle oluyor hep.
  • charlotte blanc  (23.02.15 20:37:37) 
OKB yi arastir bence


  • damdanakan  (23.02.15 20:38:24) 
acil tatil yazıyorum. bilmen gerekenler burada:

(bkz: tükenmişlik sendromu)
  • demesi kolay tabii  (23.02.15 20:42:00) 
Panpa git doktora rahatla. Ben 3 sene gitmicem fiye kastim az kalsin alkolik oluyodum. Minik haplardan vericek mis gibi :)


  • aeroflot  (23.02.15 20:44:55) 
Bütün düzeninizi değiştirin. Bana da oluyor arada böyle yeniyorum. Ofiste masanızın üstünü değiştirin, ekrandaki fotodan masadaki takvim v.b. her şeyin yeri ve hatta kendisini. Ofiste rutininizi bozun, önce mailleri açıyorsanız artık önce notlarınızı okuyun gibi. Evde de mutfak eşyalarının yerinden kıyafetlerin raflarına kadar ters düz edin. Yeme-içme alışkanlıklarınızla oynayın. Farklı müzik dinleyin.

bahsettiğiniz ruh halini hissetmeye başlayınca bunlara bir girişiyorum format atmış gibi oluyor. Üstelik değişiklik ve yenilikten kaynaklı enerji ve verimim artıyor.

Uzman değilim, naçizane tavsiyelerim.
  • Phoebe  (23.02.15 21:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.