[]

Pek bilinmeyen trafik kuralları..

Pek bilinmiyor dedim ama pekala biliniyor da olabilir..

Kendim 2 yıldır aktif araç kullanıyorum..

yokuş çıkana yol verileceğini bugun öğrendim mesela..

başka kural ya da kurallar varmı böyle?

 
tek yönlü yolun sol tarafına park edilmezmiş. park yapılmaz levhası yok diye park edip arabayı çektirene kadar bilmiyordum.


  • kibritsuyu  (23.02.15 20:27:53) 
Saga donerken yayaya yol verilir. Isigin altinda bir tabelada yazmasa bile verilir. Almanyada kucucuk sokaklarda bile insanlar donerken hep yol verir mesela ama ulkemizde pek uygulanmiyo maalesef.

Dur tabelasi gorunce yol bombos olsa dahi tamamen durulur, yol musaitse 1 saniye sonra devam edilir. Bu belki biliniyodur ama uygulanmadigi yine bir gercek.
  • jpsartre  (23.02.15 20:55:11) 
göbek/ada 'ya girerken soldan gelen araç varsa beklersin. soldan gelen araçların her zaman geçiş önceliği vardır. önüne atlanmaz. göbek/ada'dan çıkarken sağ sinyal verilir. böylece giriş yapacak şahısın yolun onun hakkı olduğu anlaşılır.

çok şeritli yollarda, yol boş olsa bile sağınızda araç olmadığı tüm zamanlarda sağdan gidilir. ancak sollama için sol şeritlere geçiş yapılır. (şehir trafiğinde elbette bu olay esniyor.)

sağdan katılım varsa, sizde sağ şeritte gidiyorsanız, katılım yapacak araca yol vermek için solunuz müsaitse bir sol şerite geçersiniz, böylece en sağ şerit boşalır ve katılım yapacak araç sorunsuzca katılım yapar.
  • azerithan  (24.02.15 05:13:36) 
dönel kavşakta, yani adalarda yol her zaman ada içindeki aracındır.

en önemlisi ise terk edemeyeceğin kavşağa girmemektir.

ışıklarda bekliyorsun diyelim, sana yeşil yandı ama bir arabalık yol ancak gidip duracağın bir trafik var. sağdan ya da soldan gelecek olanlara yeşil ışık yanana kadar orayı terk edip edemeyeceğini bilmiyorsan girmemen lazım.

çünkü sen zaten gidemiyorsun, gidebilecek adama engel olma bari.

dönel kavşak ve ışıklı kavşaklarda oluşan yoğun trafiğe gökyüzünden baktığınızda herkesin birbirini beklediğini görürsünüz :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (24.02.15 07:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.