[]

Üniversiteye birdaha başlasaydınız,

"Şunu şunu yapmadan veya yaşamadan katiyen okulu bitirmezdim! " diyeceğiniz 3 şey nedir?

(Örneğin; Erasmusa katılırdım, dil öğrenirdim, amsterdama giderdim, şu topluluklara kesin katılırdım gibi:)


 
dediğiniz soruyu ben gerçekleştirdim tavsiyem bi daha başlamayın. yaş ortalamasının gazabına uğrayıp nesil çatışmalarıyla kendinizi yiyebilirsiniz.


  • masa penisi  (23.02.15 18:21:27) 
ERASMUS u olan okul bakardım
ingilizce eğitim veren okul yoksa ERASMUS ta ne bileyim.italyanca olur ya da fransızca bilmek üstüne erasmus ta hangisi varsa ona gitmeyi tercih ederdim


Oha erasmus nasıl bi yara olduysa bende baya içerlemişim.
  • indescribable  (23.02.15 18:22:25) 
daha bitmedi ama az kaldı. sanırım klüplere yazılırdım, özellikle tdp gibi klüplere katılıp işe yarar bir insan olmak isterdim, birde daha sosyal olmaya calısırdım belki herseyden önce hazırlığı atlamazdım bilerek sınavdan kalırdım şimdi ki kafam olsa.

maalesef artık çok geç
  • fransizkalanadam  (23.02.15 18:23:00) 
hazırlığı atlayıp ortalamayı baştan itibaren düzgün tutardım. devamında erasmus. son sınıfta bölümümle ilgili bir firmada çalışmaya başlardım.


  • zgrydn  (23.02.15 18:24:49) 
okulda iyi huylu insanlarla arkadaş olurdum. çok zamanımı almayan bir ek iş bulurdum (gittiğim bölümle ilgili). katılabildiğim bütün kültürel etkinliklere katılıp nerde akşam orda sabah sürekli bir aktivite içerisinde olmak isterdim.


  • kedi yavrusu  (23.02.15 18:31:08) 
şu an tekrar 3 sene öncesine dönme şansım olsaydı direkt olarak italyan dili edebiyatı'ndan başlar ve işi sıkı tutar, dört senede mezun olurdum.

"nasılsa paramı kazanıyorum" diyerek çok savsakladım, istanbul'a alışamadım vesaire 3 senedir burdayım bir tane ders vermedim. "ne var yea 30'uma kadar okurum" diyordum. ama istanbul'da öğrencilik, konfora lükse düşkün adamsan eziyet. öğrenci halinle kazansan da anca "öğrenci" gibi yaşayacak kadar kazanıyorsun. nefret ediyorum. şimdiki aklım olsa gerekirse üstten bile ders almaya kasar 3 senede bitirir işime gücüme bakardım. ortammış mortammış benim üniversitede de ortamım olmuyo ki zaten, hiç değilse para kazanırdım evime sağlam sistem döşerdim bilgisayar alırdım bahis yapardım ne biliyim yurtdışına çıkardım kendim ohoo.

ha okul devam ederken erasmus'a gitmeyi gezmeyi isterdim o ayrı. ama onu şimdi de yapabilirim zaten daha 1. sınıfım ya allah belamı versin. beni bi çuvala koyup varilin içine tıkın, sonra da kurşuna dizip varili dereye yuvarlayın ya lütfen
  • der meister  (23.02.15 18:35:52) 
Hicbir sekilde degisik bir sey yapmazdim.


  • raskolnikovv  (23.02.15 19:02:42) 
okulu uzatmazdım üniversite hayatı hiç de öyle zevkli değil. vaktinde bitirip yüksek lisanstan devam ederdim. vakit kaybetmek istemezdim yani.


  • pinkpeony  (23.02.15 19:08:14) 
7 sene gittim.
3 senede bitirirdim.

  • dream state  (23.02.15 20:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.