[]

yüzmeyi düzenli spor haline getirmeye çalışmak

bel ağrılarımın geçmesi için doktorum sırt üstü yüzmeyi önerdi ama ben yazları 1 hafta gittiğim günde maksimum 1 saat suyun içinde kaldığım tatillerden ibaret biliyorum.

yani şimdi bu arkadaşınıza yüzmeyi spor haline getirmek için önerilerinizi bağışlayın.
-tam anlamıyla nizami yüzmek için hangi malzemelere ihtiyacım var.
-teknikleri öğretecek bi arkadaşım var ama devamlı başımda olamayacak.
-haftada 3 gün gidicem , nasıl başlayım , günde ne kadar yüzeyim. sırt üstü yüzmek çok zormuş , püf noktaları nelerdir ?
-kafayı sıkmayan bone istiyorum nerden bulabilirim?
-teşekkürler

 
tekniği falan siktiredeceksin önce. bi tane board alacaksın eline ellerini uzatıp ilerde tutacaksın o board'u o şekilde 1-2 hafta kadar sadece ayaklarınla git gel yapacaksın havuzda. tek öğrenmen gereken teknik ayaklarını nasıl kullanman gerektiği. onu da özetliyim. hareketin gücü alacağı yer bel olacak. belden sallayacaksın bacakları zaten belden ufacık bi sallama baya bir hareket kazandırır bacaklarına öyle 90 derece sallamana gerek yok. dizlerini kırmayacaksın. bu kadar temelde. bir de sırt üstü yüzmeden önce bence serbest stil yüz biraz. yok illa direk sırttan girerim ben dersen de sağına soluna iyi bak olimpik veya yarı olimpik havuzlarda işaretler olur yaklaştığına dair onları kaçırma kafayı gömme havuzun kenarına. kolay gelsin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.02.15 15:24:53) 
son günlerde olmasa bile düzenli olarak yüzüyorum.

sırt üstü yüzüyorum ben de. doktorun önerdiği gibi en uygun yüzme şekli.

sırt üstü yüzmek için teknik gerekmiyor.

kafa sıkmayan bone için uzun saçlı insanlar için yapılmış boneler var, tahmin edeceğiniz üzere daha büyük oluyorlar. onu öneriyorum. long hair cap diye geçiyor. speedo marka alıyorum ben. spor malzemeleri satan mağazalarda oluyor.

www.google.com.tr
  • mea maxima culpa  (23.02.15 15:33:17 ~ 15:34:27) 
teknik buradan anlatmakla pek olmaz. youtube ya da nasıl yapılır tipi sitelerden sırt üstü yüzme videosu seyrederseniz faydalı olur diye düşünüyorum.


  • mea maxima culpa  (23.02.15 15:40:36) 
en iyisi isi bilen bir hoca esliginde yuzmek bence. sen dogru yaptigini zannetsen de hocanin verecegi ufacik tuyolar butun yuzusunu, harcadigin enerjiyi, toplam performansini etkiliyor. sirtustu yuzerken de teknik var. elini suya girerken hafif bukmek, ayak cirparken dizi hafif kirmak ama suyun ustune cok cikarmamak vs vs.
gozluk bone yeterli. belki bir de pull buoy alabilirsin. onu bacaginin arasina sikistirip sadece kollarini kullanarak sirt gidersin mesela.
sirt kimine zor gelir, kimi rahat gider. genellemek zor.
gunde 1 saat yeterli.
duzenli yaparsan bir sure sonra zaten birakmak istemezsin, spora haline gelir o.
bi de guzel kaymayan terlik lazim.
gozlukte ve mayoda ucuza kacma derim. malzemen guzel olunca motive de ediyor.
  • jimicik  (23.02.15 16:08:03) 
çok güzel bilgiler verdiniz sağolun. çok motive oldum.


  • emreozb  (23.02.15 16:27:16) 
sıkmayan bone için, dechatlon. daha yeni aldık eşime, renk renk var hem :)


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.02.15 18:21:49) 
teknik için genelde havuzun başında duran hocaya danışabilirsin. salondaki hocalara çok danışılıyor ama havuzdaki hocaya danışan olmuyor :) kimse yüzmeyi ciddiye almıyor. herkes kendi kafasına göre suyun içinde debeleniyor ya da deli gibi gidip geliyor. (kimse gücenmesin ama böyle) ancak kendisini bu işin uzmanı olarak görüyor.

böyle olunca hocalara soru sorunca çok ilgileniyorlar. size ders vermezler ama taktik verirler, faydalı olur.
  • mea maxima culpa  (23.02.15 18:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.