[]

bana basketbol öğretelim

basketbol maçlarını denk gelince izliyorum, çok da seviyorum ama hiç takip edemiyorum. mesela türkiye kupası anadolu efes'in oldu sanırım şimdi. ligler nasıl oluyor, ne zaman başlayıp bitiyor, avrupa maçları ne zaman oluyor, böyle genel hatlarını çizseniz? varsayın ki ben anneannenizim, öyle anlatın.




 
lig şöyle oluyor; normal futbol gibi oynanıyor sezon ve sezon bittiği zaman ilk 8 deki takımlar playoff a kalıyor ve birbirleri ile eşleşiyor. her eslesme 5 mac uzerınden oynanıyor ve 3 olan turu atlamıs oluyor, boyle boyle gidiyor ve en sonunda kazanan sampıyon oluyor(sampıyonluk macı 7 mac uzerınden olması lazım 4 olan kazanıyor yani).
Avrupa ise aynı sampıyonlar ligi gibi haftaıcı oynanıyor, euroleague için fikstur soyle oluyor; once 6'şar takımlı 4 grup oluyor(deplasman ve kendı evinde mac yapıyor herkes 1 er kere) ve her gruptan ilk 4 e girenler top16 ya kalıyor, top16 da ise 8 takımlı 2 grup oluyor ve yine ayın sekılde deplasman + kendi evinde maclar oynanıyor ilk 4 e girenler top8 e kalıyor. top8 de capraz eslesmeler ile karsı gruptaki takımlarla eslesiliyor ve playoff sistemine geciliyor. kac mac oldugunu bilmiyorum ya 4 ya 3 olan kazanıyor en basta anlattıgım sistem gibi. bundan sonra geriye kalan 4 takım final4 a kalmıs oluyor. final 4 belli bır sehırde oynanıyor once yarı finaller 1 mac uzerınden kazanan finale cıkıyor, ardından da final yine tek mac uzerınden oynanıyor ve sampıyon bellı oluyor.

karısık anlatmıs olabilirim ama bu kadar becerebildim.
  • t joe  (23.02.15 15:21:16 ~ 15:22:34) 
gerçekten istiyorsan özel mesajdan sabaha kadar soru cevap şeklinde öğretebilirim, basketbol zayıf noktam :)


  • docrivers  (23.02.15 15:28:32) 
adamın adı bile doc rivers amk. kacırma fırsatı ozelden anlatsın sana :)


  • t joe  (23.02.15 15:33:28) 
docrivers'ı kaçırma bence de. ancak euroleague için bahis önerisi alma derim ahah


  • the coolest dude  (23.02.15 16:14:38) 
la bu docrivers'in nicki ordan mi geliyomus anaaa. celtics'in hocası değil miydi doc reis? nba tv izlediğim dönemlerden hatırlıyorum, kral bi abimizdi. nba izlediğim zamanları ne çok özlemişim be.

soruya cevap: digiturkplay'de 10 tl karşılığında türkiye basketbol ligi ve eurolig maçlarını izleyebiliyorsun. ayrıca ingiltere premier lig, ispanya kral kupası ve rusya ligi maçlarını da izleyebiliyorsun. takip etmek istersen diye yazdım bunu. hayırlı işler.
  • lionel andres  (23.02.15 17:10:42) 
ben de güncel üzerinden cevap vereyim.

şu an fb, gs ve efes euroleaguede top16'da (ne olduğunu t joe yazmış zaten).

her grup 8 takımdan oluştuğu için her takım 14 maç yapıyor. ilk 7 maç oynandı. gs'nin gruptan çıkma şansı yok denecek kadar az. fb ise sürpriz olmazsa çıkacak. efes'in de şansı oldukça yüksek. yani avrupa'da takip etmeye değer 2 takımımız var ikisi de iyi gidiyor. fb 3, efes 4. sırada. ilk 4'e girerlerse top 8'e kalacaklar.

euroleague maçları perşembe ve cuma günü oynanıyor. bazı maçlar lig tv 3'te, bazıları ntvspor'da oluyor. internetten yayınakışlarına bakabilirsin.

ayrıca fb'nin salonu ataşehir'de. efes'in salonu ise zeytinburnu'da. yani muhtemelen en az 1 tanesine yakın oturuyorsundur istanbul'da yaşıyorsan. maç biletleri çok ucuz oluyor futbola kıyasla. özellikle efes'in maç atmosferi basketbol kültürü açısından enfes. fb de bi grup hariç iyi. yani maçlara gitmeni tavsiye ederim hem ucuz hem zevkli. abdi ipekçi'ye marmaray'la ulaşabilirsin. ülker arena için merak ediyorsan yaz nerede yaşadığına göre detaylı anlatırım.

kendi ligimizde ise işler daha karışık. çünkü çok iyi takımlarımız var. bence ispanya ve yunanistan'la birlikte avrupa'nın en iyi 3 liginden birine sahibiz. fb, efes, gs, daçka, banvit, ibb, karşıyaka hepsinin çok iyi kadrosu var. salonlar da genelde dolu oluyor. gaziantep, uşak sportif, türk telekom gibi görece alt sınıf takımlarımız dahi çok iyi oynuyor. 32 maç oynanacak, şu an 19 maç oynandı. 14. sıradaki takımla 8. sıradaki yani playoff için son sıradaki takım arasında yalnızca 2 galibiyet fark var. ne kadar üst sırada ligi tamamlarsan o kadar iyi. çünkü ev sahibi avantajını elde ediyorsun. yani 1. sıradaki ve 8. sıradaki takım eşleştiği zaman (1-8, 2-7, 3-6, 4-5 şeklinde devam eder eşleşme) 1. sırada tamamlayan takım kendi evinde 3, 8. sırada tamamlayan takım 2 maç oynuyor. final eşleşmesi 7 maç üzerinden oynanıyor. yani fb ilk sırada bitirir, efes 2. sırada bitirir ve finalde karşılaşırlarsa fb kendi evinde 4, efes kendi evinde 3 maç oynayacak. üst sıraları kapmak için de iyi mücadele var. gs geçen hafta lig sonuncusuna yenildi mesela. fb tofaş'ı zar zor geçti. yani maçlar çetin geçiyor.
  • ack3000  (23.02.15 20:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.